– Forleden hørte jeg om mange regnbuer i Sejerøbugten, så jeg tænkte, at det skulle have et forsøg! Sådan lyder det fra Søren Lautrup-Larsen. – Den normale havørredmetode til spin, var nok ikke helt brugbar til disse fisk, tænkte jeg, da jeg tidligere har erfaret, at regnbueørrederne som regel svømmer på meget lavt vand – helt tæt på de inderste tangskove. Spinnestangen blev derfor parkeret, hvorefter fluestangen blev fundet frem og støvet på flueæsken blev pustet af.

– På kysten blev der gået en del frem og tilbage, for at søge efter visuelle tegn på fisk, men pludselig var der liv i overfladen af flere fisk. Jeg havde flere kast mod denne stime, men de viste ingen interesse for fluen. Flere udskiftninger af fluen endte med, at valget faldt på en lille orange flue. Stadigvæk havde jeg den fornemmelse, at hvis bare fluen blev “serveret” på rette måde, så skulle de nok tage den.

– Og ja, til sidst tog en pæn fisk den, hvorefter en god fight var i gang. Fisken var svær
at få i nærheden at fangstnettet, grundet det meget lave vand, men en flink lystfisker, som stod i nærheden, tilbød heldigvis at nette fisken, som kort efter lå sikkert i netposen.

Hvis du vil have lidt inspiration til burhøns på flue, hvilket er super effektivt og perfekt til begyndere, da man ikke skal kaste særlig langt, bør du lige tjekke disse to vidoer:

Kystregnbuer – sådan fanger du dem

Kystregnbuer på flue

Samt denne artikel:

Kystregnbuer – 100 meter løb i waders

Knæk og bræk i jagten på burhønsene.

 

Fluebinding hos Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This