– De sidste par dage langs med de svenske kyster har jeg set mange stimer med tobiser, så jeg var ikke i tvivl om, at de var dette byttedyr, som havørrederne snart ville koncentrere sig om, fortæller William Kerchen. – Derfor glædede jeg mig også ekstra meget til, at modtage de Crazy Cuda´er jeg har bestilt i Danmark, da vi endnu ikke kan få dem i Sverige endnu.

– Til sidst ankom pakken endelig en dag, hvor jeg selvfølgelig ikke havde mulighed for at fiske, så ventetiden var lang til dagen efter, hvor jeg havde tid. Dagen efter havde jeg udset mig en bugt, hvor havørrederne ved at tobiserne søger ind. Vandet var desværre meget sandfyldt her, og da jeg ikke har gode erfaringer med dette søgte jeg ud på en anden plads. Desværre ankom jeg samtidig med et hold glade fisketurister fra Danmark, som hurtigt spredte sig ned over pladsen. Jeg tjekkede vandtemperaturen på pladsen, om det var værd at give et skud, men vandet var noget koldere her end på den første plads. Så jeg lod danskerne få pladsen for dem selv, og ville tage chancen på den første plads alligevel.

– På bare en halv time havde vandet klaret op her, så det var lige som det skulle være. Området jeg skulle fiske over var meget lavt, og tangen stod højt. Så wobleren ville virke perfekt her, da den jo efter sigende også skulle virke til speedspin. Det var der jo kun en måde at teste på, og det var på en plads som denne. I første kast havde jeg en havørred efter på mellem 2 – 2,5 kg – spejlblank. Den vendte lige foran stangspidsen, da jeg hev wobleren op. Den stak hurtigt af igen, og med et klart V i overfladen kunne jeg se i hvilken retning det skete. Sådan tænkte jeg, der er fisk på pladsen. Det andet kast gav ingenting, så jeg tog et kast skråt udover, hvor der var spredte sandpletter over bunden.

Straks efter landingen, startede jeg mit speedspin, og med det samme kunne jeg se et V rejse sig til venstre fra wobleren – og med kurs lige mod den. Jeg lavede et hurtigt spinstop, og mærkede nærmest med det samme, at wobleren blev taget ude over tangen. Linen blev strammet op, og en spejlblank havørred væltede op af vandet. Fisken gik hurtigt i overfladen, hvor jeg kunne se, at der var rigtig god størrelse på. hvorefter den i flere kraftige udløb forsøgte at slippe af med wobleren igen. Efter en god kamp fik jeg fisken i nettet, og hvilken fisk! En spejlblank silde- og tobisæder på 72 cm! Jeg glæder mig allerede til mange flere turer med mine nye woblere, slutter han.

Det kan du også glæde dig til, for i midten af maj bliver en håndfuld af disse helt unikke woblere udlovet som præmie i Ugens Konkurrence, hvor skiftende sponsorer sætter fede præmier på højkant til abonnenter på Fisk & Fris Youtube, som du også kan abonnere på her.

Du kan altid se hvad der er af aktuelle konkurrencer på fiskogfri.dk her.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This