– Min makker og jeg havde bestemt os for en tur til den jyske vestkyst efter pighvar syd for Hvide Sande, fortæller Claus Andersen. – Jeg ankom lidt senere end makkeren, og da jeg var nået op over klitterne, så jeg, at det var noget meget lavvandet og grumset vand… Forventningerne var derfor ikke så store om den store fangst, men allerede i første kast var der en lille skrubbe, der havde bidt på ophængertafsen med hornfisk på trekrogen ovenover et blankt blink. Makkeren dukkede op kort efter, og kunne berette om en tabt pæn stor pighvar. Mens vi stod og snakkede, gav det pludselig et puf i stangen og lige efter var der fast fisk.

– Pighvarren kom ind tror den havde gået efter hornfiskestrimlen og derefter kroget sig selv i ryggen på blinket. Den var 51cm og 2,7 kg vejede den. Vi fiskede nu videre, og vandet begyndte at stige, samtidig med at vinden var vendt lidt til sydvest – hvilket er optimale forhold, men der skete intet i et godt stykke tid. På et tidspunkt var vi ved at være godt møre, og mens jeg gik langs stranden tilbage til baljen, hvor min pighvar lå i. Makkeren havde fået flere skrubber og en enkelt i pæn størrelse.

– Ved baljen tænkte jeg, at jeg lige kunne prøve et kast mere – og bum så var der bundbid – lige indtil det ruskede i stangen igen, så jeg kunne mærke, at det i virkeligheden var en god fisk, der prøvede at gå i bunden. Og det lykkedes den også helt inde ved strandbredden, hvor jeg heldigvis kunne få den ene hånd under den og få den op. Denne fisk havde hugget på hornfiskestrimlen, og vægten sagde 3,5 kg samt 56cm. En fantastisk fiskedag var slut, og turen gik hjemad igen – godt trætte efter en dag med sol og vind – og ikke mindst pighvar.

Vil du vide mere om pighvarfiskeri på vestkysten så læs fx disse to artikler

Pighvar for begyndere

Med GULP efter pighvar på vestkysten

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This