Mallen blev for mange år siden indført til den norditalienske flod Po, og siden er bestanden vokset støt. I dag huser floden nogle af de allerstørste maller i Europa.

En af dem, der har fisket målrettet efter store maller i floden gennem mange år er Madcats prostaffer Alessandro Biancardi, der i dag sender chockbølger gennem malleverdenen med fangsten af en enorm malle på hele 285 cm – 4 cm over den uofficielle rekord fra april 2023. I 23 år har han jagtet denne fisk – og i dag blev drømmen en realitet.

– Jeg var alene på floden, og vandet var begyndt at falde, så jeg besluttede mig for at prøve lykken med spinnestangen og en lille Cannibal Shad fra Savage Gear monteret på et 40 grams jighoved med en str. 12/0 krog. Jeg nærmede mig stille det første hotspot, og efter nogle få kast fik jeg et massivt hug. Fisken stod helt stille et par sekunden, inden en yderst vanskelig fight i hård strøm mellem en del sunkne snags begyndte.

– Først 40 minutter senere kom den enorme malle til overfladen første gang – og skulle jeg have været i tvivl om, hvorvidt det var en monster fisk, så var jeg det i hvert fald ikke mere… Adrenalinen pumpede ud i mine årer, og jeg var nærmest i panik for ikke at miste fisken, der uden tvivl var den største malle jeg nogensinde havde set. Jeg forsøget at håndlande den 2-3 gange uden held – så jeg besluttede at gå i land og kane den ind, hvilket efter et par forsøg lykkedes. Jeg bandt straks kæmpemallen med et stringertov, så den kunne komme sig, men glemte samtidig at fortøjre båden i den stærke strøm – hvilket kostede mig en svømmetur…

– Jeg var egentlig ret nysgerrig på at kende vægten, men ønskede ikke at stresse denne unikke fisk unødigt, så jeg lod den derfor svømme videre efter et par fotos og en præcis afmåling, der blev bevidnet af min kammerat Marco samt gutterne fra den lokale mallecamp – Wals Camp Am Po.

Grejet var følgende:

Stang: MADCAT #XTAAZ Spin 2.70m

Hjul: Savage Gear #SGS8 8000

Line: MADCAT prototype braid

Agn: Savage Gear #Cannibal 15cm

Jig head: MADCAT (12/0) 40g

 

Friluftsland The North Face

 

 

Alessandro Biancardi fra team madcat med sin enorme 285 cm malle fra Po i Italien.

Alessandro Biancardi fra Team Madcat med sin enorme 285 cm malle fra Po i Italien.

 

 

Alessandro Biancardi fra team madcat med sin enorme 285 cm malle fra Po i Italien.

 

Den enorme 285 cm malle lod sige overliste af denne cannibal Shad på et 40 grams jighoved.

Den enorme 285 cm malle lod sige overliste af denne cannibal Shad på et 40 grams jighoved.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This