– Mine fiskekammerater og jeg var taget til kysten med vores to klubinstruktører fra FKK, Mathias Lentoft og Otto Herlev Jørgensen, fortæller Mathias Staberg fra Jans Lystfiskershops Junior Proteam. – Dagen startede sløvt ud på vores første spot, men vores ene klubinstruktør, Mathias Lentoft, lykkedes med at få en fin 50+ havørred. Da der ikke skete så meget, valgte vi at skifte spot.

– På det næste spot fik min kammerat en 40+ havørred, og jeg smed også en lille havørred. Efter lidt tid skiftede vi plads, og min fiske- samt holdkammerat, Nicholas Tang Jensen, og jeg valgte at gå til højre, mens de andre gik til venstre. Det varede ikke længe, før vi mærkede fisk. Efter at have fisket mod højre skulle vi til at fiske mod venstre for at imødekomme et par nye trækkende fisk. Det havde lykkedes Nicholas at fange 3 allerede.

– Da vi begyndte at fiske mod venstre, gik jeg forrest. Det varede ikke længe, før jeg fik en lille 40+ havørred, som jeg hurtigt fik sat ud, så vi kunne fiske videre. Efter et par meter uden at møde nogen fisk, kollapsede min stang, da jeg gav modhug. Nicholas og jeg kiggede på hinanden og var ikke i tvivl om, at det var en god fisk. Vi skyndte os at få nettet frem, men kampen var i gang. Fisken tog nogle kæmpe udløb og ville ikke nærme sig os, men endelig fik vi vores første chance for at nette den. Men den havde svært ved at være i nettet og hoppede ud med det samme og tog et vildt udløb samt nogle store hop. Efter at have kæmpet med den i et stykke tid, fik vi endnu en chance, men den gjorde det samme.

–  Vi valgte at bakke en smule ind mod land, så jeg kunne kæmpe med den i mere kontrolleret vand med mindre bølger, og tredje gang var lykkens gang. Nicholas nettede den, og vi smilede af glæde, men da vi så, hvor stor den faktisk var, begyndte glædestårerne at vise sig – en fisk jeg aldrig vil glemmer. Havørreden var 70cm og 4,2kg Men det lykkedes mig ikke bare mig at fange en personlig rekord, Nicholas gjorde det samme med hans 66cm 3,4kg havørred kort tid efter mig. Det blev helt sikkert en dag, som ingen af os nogensinde glemmer.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This