– Efter vi har fået den nye Humminbird MegaLive transducer, har min fiskekammerat Job Denke og jeg pludselig fået meget bedre muligheder for at fiske effektivt om vinteren efter arbejdstid, fortæller hollandske Sean Wit. – Forleden aften var vi så ude for at fiske pelagisk efter sandart i mørket på en hollandsk sø.

– Med de rette indstillinger er det let nok at se forskel på sandart og gedder – både ud fra silhuetten og den måde, som de svømmer på. Sandarterne er langt mere dovne og langsomme i deres bevægelser. På et tidspunkt spottede vi en sandart pelagisk på 8 meters dybde, og denne gang var det min kammerat Job´s tur til at præsentere sin agn. Da jeg så, at signalet var ret stort, spurgte jeg ham for sjov, om han helst ville fange en 1 meter+ sandart eller en 130 centimeter gedde – og svaret var det sidste. Sandarten under båden responderede langsomt, men ikke overbevisende – men pludselig tog den agnen, og snart efter kom en imponerende kæmpesandart på 102 centimeter til overfladen. Vi var begge virkelig glade – og kunne kort efter genudsætte den flotte fisk.

– Et par dage senere var der perfekte svage vindforhold, så vi tog ud igen. På det andet gode signal var det lidt svært, for fisken svømmede en del. Det var helt sikkert en gedde, og en god en af slagsen. På et tidspunkt droppede Job sin agn på fisken, og den reagerede med det samme med at hugge. Fisken fightede tungt og godt – og det tog 7 minutter at få den op med hans 80 grams SG4 stang fra Savage Gear, som er ret kraftig. Vi begyndte at mistænke, at det måske var en malle, han havde kroget, men det viste sig snart at være den fantastiske gedde, som du ser ovenfor på intet mindre end 128 centimeter. Fisken var mega tyk og lignede en fisk, der ikke havde været fanget før – en virkelig unik fangst og et par gode fiskedage.

 

Friluftsland

 

Job med sin store sandart

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This