Niclas Johan Bech har gjort det godt på de vestsjællandske kyster de sidste par uger med tre 60 cm + fisk, som han alle tilmelder Westin Kyst Cup 2021: Blankfiskene var på 66 og 61 centimeter taget på Westin Salty i farverne Diamond Thief og Pattegrisen. Og så var der lige den seneste fisk, som han fangede i går.

– Normalt dyrker jeg ikke kystfiskeri i weekenden, da min forfængelighed ikke er til det, men da DMI-appen en tidlig lørdag morgen bød op til dans med mit personlige absolut foretrukne vejrforhold, nemlig regn og 8 sekundmeter fra sydøst, begyndte lyden fra det svundne af en lystfisker-drøm at spille på øverste, fortæller Niclas Johan Bech. – Og lyden kom fra en imaginær overspringer i udløb med en tikkende bremse i duet.

– Næsby strand på Vestsjælland var stedet, hvor slaget skulle stå. Efter en times fiskeri i stille vand, med hurtig indspinning og to undermålere i hånden, skiftede jeg setup og taktik. Jeg gik fra Savage Gears Sandeel pencil på 19g over til Westin Salty i farven Pattegrisen på 18g fra Westin og gik 100 meter længere ned af kysten til en plads med markant højere bølgegang og en stærk sidevind.

– For blot et år siden var marsvinets tilstedeværelse på fiskepladsen uønsket, men den er nu efterhånden blevet en kærkommen bejler- særligt i de kolde vandtemperaturer, hvor den ofte skubber fiskende tættere ind på kysten. Og netop dét, skulle blive dagens scenarie. I første kast huggede noget på min wobler helt inde under land. I første omgang var jeg i tvivl om fiskens størrelse, og troede reelt, at jeg havde kroget en fisk på målet. Forholdene gjorde det svært at bedømme. 10-15 sekunder inde i fighten kom udløbet så. Og det var et udløb, hvis længde og kraft, jeg nok aldrig glemmer. Spørgsmålet var nu: Havde jeg kroget marsvinet ligesom de to tyskere i Korsør Havn i sommers? Eller stod min bremse bare for løst? Jeg var målløs, og da fisken omsider stoppede og indgik i dialog – gik en stor, tyk, blank overspringer på 65 cm fri af vandet. En kærkommen forårsbebuder, der heldigvis landede sikker i land.

Niclas´s fisk indtager helt suverænt første, anden og tredjepladsen i Westins Kyst Cup, så der skal lyde et stort tillykke fra redaktionen. Har du selv fanget en blank havørred på kysten, så tøv ikke med at tilmelde dig konkurrencen, som du kan læse mere om her. Der er super fede præminer med de lækreste kyststænger og agn fra Westin til de tre største fisk.

Stillingen i Westin Kyst Cup 2021 er pt som følger:

1 plads: Niclas Johan Bech – havørred på 66 cm

2 plads: Niclas Johan Bech – havørred på 65 cm

3 plads: Niclas Johan Bech – havørred på 61 cm

 

Forshaga Akademin

 

 

Niclas Johan Bech med sin 65 cm havørred taget på Westin Salty i farven Pattegris.

Niclas Johan Bech med sin 65 cm havørred taget på Westin Salty i farven Pattegris. Ovenfor ser du hans 66 cm havørred, der pt fører Westin Kyst Cup 2021 taget på samme agn i farven Diamond Thief.

 

Denne fine 61 cm havørred indtager 3 pladsen i Westin Kyst Cup 2021. Fisken er 61 cm.

Denne fine 61 cm havørred indtager 3 pladsen i Westin Kyst Cup 2021. Fisken er 61 cm.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This