Som abonnent på Fisk & Fris gratis YouTube, trækker vi lod om fem bøger til dem, der kan svare på følgende spørgsmål: Hvilken fisk pryder forsiden af Mikkel Frey Damgards nye bog ”Fiskejournal – en begynders bekendelser”? Post svaret på Fisk & Fris facebook i dag onsdag den 6 april. De fem vindere afsløres onsdag den 13 april.  

I den nye bog Fiskejournal fortæller journalist og forfatter Mikkel Frey Damgaard om sin omtumlede dannelsesrejse som lystfisker og menneske. Det er en fortælling fuld af eufori, sorg og maskulin sårbarhed fortalt fra hemmelige fiskesteder i naturen.

Synet af en mand med fiskestang en mørk eftermiddag i november åbner en erindringstunnel i Mikkel Frey Damgaards sind og sender ham tilbage til fiskestunder i barndommen. Han kører straks ud og køber en fiskestang. I den kommende tid leverer fiskeriet kærkomne pusterum i en på mange måde anspændt tilværelse og giver ham i første omgang en ny form for fred i sindet. Men langsomt udvikler fiskeriet sig til en slags besættelse, som sluger al hans tid og optager alle hans tanker. De næste måneder rummer både svimlende eufori og afgrundsdyb frustration og giver anledning til voldsomme op- og nedture.  

Fiskejournal beskriver Mikkel Frey Damgaard sin vej ind i passionen og reflekterer over sit altopslugende engagement og den tiltrækning, som fiskeriet og dybet yder på ham. I bogen formidler han et møde med og en kæmpe kærlighedserklæring til naturen. Det er en personlig, sanselig og kulturhistorisk undersøgelse – men også en rejse gennem nogle af de mest mørke kapitler i Mikkels liv.

Bogen fra Gads Forlag er på 256 sider og koster 299,95 kr.

Mikkel Frey Damgaard (1978) er journalist, tv- og radiovært og forfatter. Han har været vært på Deadline og DR2 Dagen. Mikkel Frey Damgaard er forfatter til bogen Sørgekåben (2019), hvor han undersøgte omstændighederne omkring sin fars selvmord.

 

Grejxperten

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This