Jeg har gennem de sidste par måneder fisket en del vertikalfiskeri med LiveScope efter stør fra min Float Plus flydering – og kan roligt afsløre, at det er noget af det vildeste fiskeri, jeg nogensinde har oplevet i Danmark: At spotte en stør på LiveScopet, nærme sig den forsigtigt i en stor bue forfra, så den ikke aner uråd – og så ellers forsigtigt præsentere en klase orm for snuden af den – det er ikke for sarte sjæle. Med den nye teknologi kan man se loddet, forfanget og ormen – samtidig med, at man kan se alle detaljer på fisken – hoved, snude, finner og hale. Du kan sågar se, når fisken fatter interesse for agnen – og inhalerer den, hvorefter hugget i samme splitsekund opfattes som et forsigtigt ”tap” i linen.

Forleden var jeg med min kammerat Søren nede for at teste teknikken på Simons Størsø ved Gundsømagle. Da jeg først lige havde fundet fiskene, gik der ikke længe, før det lykkedes at præsentere min orm helt perfekt 20 centimeter under snuden på en 40-45 kilos beluga 5 meter under båden. Hugget var helt tydeligt at se på skærmen, idet fiskens hoved sænkede sig over agnen, så man nærmest kunne fornemme gællelågene udspile sig, i det ormen blev lappet indenbords. Sekunder efter var der fuld flex på min 6 fods spiral wrap stang, og yderligere et par sekunder efter røg den fuldstændig fri af vandet på 6-7 meter line, alt imens jeg nærmest stod på vandski efter fisken – og efter en fantastisk fight kunne jeg kane fisken ind til land, afkroge den – og sætte den retur igen.

At kroge en flot stør fra flyderingen er på ingen måde kedeligt:

 

En lille time senere gentog seancen sig med en anden beluga af nogenlunde samme størrelse – og efter yderligere en times tid fik jeg en solidt take fra en flot hvid stør blot tre meter under båden, men den røg desværre af efter et par sekunder. Alt i alt en super hyggelig eftermiddag hos Simons, der byder på gode muligheder for denne form for fiskeri på hverdage, hvor der ikke er så mange andre ved søen.

Vi ses derude – Jens Bursell

 

Friluftsland

 

Jens Bursell med en fin beluga fanget på vertikalfiskeri hos Simons.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This