I OKTOBERNUMMERET AF FISK & FRI kunne du læse om det spektakulære fiskeri fra den norske boreplatform Herdrun, hvor besætningen på Statoils offshore platform fangede imponerende rødfisk og langer. Og nu er den gal igen. De norske besætningsmedlemmer har slået den eksisterende verdensrekord på rødfisk ikke mindre end to gange på en uge!

Dag Skuseth, forplejningsleder på Herdrun, beretter om det heftigte fiskeri fra platformen langt ude i Atlanterhavet.

– Efter at vi i august havde besøg fra Team Mustad Norway, der afholdte et kursus i havfiskeri, har vi haft stor aktivitet på dækket. De godt 200 mand som til dagligt arbejder på boreplatformen, 175 km fra den midtnorske kyst, er blevet så tændt på fiskeriet at vi har indført en turnusordning. -Alle skal jo have chancen for at kæmpe med en af de store fisk, fortæller Dag Skuseth og fortsætter.

– Mustad drengenes succesfulde kursus satte gang i fiskeiveren og der blev købt grej ind til den store guldmedalje, og fiskeriet blev langt mere spændende da vi gik fra elektroniske jigging maskiner til traditionelt fiskeri med stang og hjul.

-Med fiskegrejet vel indkøbt og fiskeiveren i top lod resultaterne ikke vente på sig, allerede i efteråret landede vi flere fine brosmer over ti kilo, og mængder af langer 10-25 kilos klassen. Men succesen skulle ikke slutte her. Vi viste jo at der var potentielle rekordrødfisk i farvandet.

-Onsdag 21. november bukkede Alexander R Thomassens stang helt i bund. Fisken huggede på 300 meter og der skulle gå 20 minutter førend den stor røde fisk viste sig i overflade. Den store rødfisk gav en masse postyr på dækket, da de cirka 30 meter fra dækket til vandoverfladen giver en del udfordringer i forhold til landing fangsterne. Det lykkedes dog borebisserne at sikre den nye verdensrekord og jublen var stor da vægten stoppede på 12,14 kilo,hvilket er langt over den stående rekord på 9,02 kilo. Den flotte fangst er selvfølgelig blevet indrapporteret til I.G.F.A. som ny verdensrekord.

-Allerede to dage senere var der igen liv på dækket, idet endnu en stor rødfisk kom op. Denne gang en rødfisk på 10,02 kilo, altså verdens til dato næststørste rødfisk fanget på stang. Den heldige fisker var denne gang undertegnet, slutter Dag Skuseth stolt.

Læs mere om rekordfiskene her:http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2012/11/24/verdens-storste-uer-fanget/

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This