Günter Kinnemann med storfangsten. 223 kilo vejede monsterflynderen, der kan gøre ham til den nye officielle verdensrekordholder. Foto: Sverre Joakimsen30.5.2011 – EN NY VERDENSREKORD i helleflynder på hele 223 kilo er blevet landet af den tyske sportsfisker Günter Kinnemann denne måned. Günter Kinnemann fra Leipzig var sammen med fem andre kammerater draget til Magerøysundet i Nordnorge for syvende gang, hvor de blev guidet af Håkon Yngve Karlsen.

Günter kæmpede febrilsk med den store helleflynder i mere end to timer, så det var med stor glæde og jubelråb da fiskerne så kæmpen komme til overfladen. Aldrig havde de set så stor en helleflynder før, og tanken om en ny potentiel verdensrekord gisnede Günter. Monsterflynderen blev sejlet ind til havnen i Nordvågen, hvor den blev anbragt på en palle. Næste projekt var at få fisken vejet, og heldigvis var den lokale fiskerifabrik behjælpelige med dette. Helleflynderen blev vejet til 223 kilo og opmålt til at være 2,56 meter lang. Dermed var der ikke længere nogen tvivl – denne helleflynder var en ny stangfanget verdensrekord!

Nu skal rekorden blot godkendes hos det internationale rekordudvalg, IFGA, så den kan blive godkendt som en officiel verdensrekord. Den nuværende officielle verdensrekord for helleflynder er fra 2008 og holdes af danske Søren Beck, der også jævnligt skriver for Fisk & Fri. Den vejede 202 kilo og blev ligeledes fanget i Nordnorge.

Du kan læse mere om store helleflyndere i Fisk & Fri’s online artikel arkiv her – Til flynder fest i skandinavien.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This