Yoshihio Hasegawas fangede denne blåfinnede tun på 239 kilo fanget ud for Onahama i Japan, og er en ny verdensrekord!19.11.10 – BLÅFINNET TUN er en stærkt truet fiskeart, der på grund af sit yderst velsmagende kød er meget eftertragtet på især det japanske marked. På trods af at en stor del af betanden i dag er udryddet kan der stadig gøres rekordfangster.

Den japanske lystfisker Yoshihio Hasegawa fra Tokyo var med guiden Akio Nakajimo på tunfiskeri den 24. september 2010 på havet ud for Onahama. Her fangede Yoshihio en stillehavs blåfinnet tun (Thunnus orientalis) på hele 239 kilo under trollingfiskeri. Fighten tog næsten 3 hele timer, og fordi han fiskede med en 80 punds line gælder fangsten som en ny IGFA verdensrekord i 80 punds lineklassen. Dermed slår Yoshihio den forhenværende rekord på 223,8 kilo, der blev fanget ud for New Zealand sidste år, med 15,2 kilo.

Juniorfisken Keith Brandner fra New Jersey, USA, fangede en ny potentiel IGFA rekord i juniorklassen for gulfinnet tun. Tunen vejede hele 109,43 kilo.Også på den anden side af stillehavet er der gjort tunfangster i rekordstørrelser. Den unge amerikanske lystfisker, Keith Brandner, fiskede den 7. august 2010 sammen med guiden Hercules Marsella efter tun ud for Puerto Vallarta i Mexico. På en levende agnfisk fisket på løsline fik han hug af en gulfinnet tun (Thunnus albacares) på hele 109,43 kilo. Fightede varede 1 time og 45 minutter. Den store tun er potentiel IGFA juniorrekord, da den nuværende rekord i juniorklassen er på 86,27 kilo, fanget ved Barbados i 2006.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This