Det hele begyndte med, at der dumpede en mail fra Dansk Havfisker Forbund ind på redaktionen midt i oktober. Kunne Fisk & Fri bidrage med mediedækning af en fiskedyst mellem Danmark og Kina sidst i oktober? Det var et initiativ fra kinesisk side om, at udveksle erfaringer og dele lidt kultur med hinanden, på trods af naturlige sproglige barrierer. Det lød jo både spændende og som lidt af en udfordring, så bladets to DHF medlemmer Ask Futtrup og Per Ekstrøm sagde samstemmende: ”Den klarer vi!”

Af Per Ekstrøm

Men hvordan skulle sådan en konkurrence foregå? Formålet var som nævnt at fremme de kulturelle bånd mellem Danmark og Kina, og ikke mindst tiltrække flere kinesiske lystfiskere til Danmark. Noget der få dage senere blev en politisk agenda, da Udenrigsministeriet fremlagde sin nye politik på lystfiskerområdet.

Allerede i maj måned var DHF blevet kontaktet af den kinesiske ambassade i Danmark for at få et arrangement op at stå. Det var med kort varsel pludselig blevet til en realitet og næstformanden i DHF, Finn Ørskov Larsen, fik mægtig travlt med at få aftalerne på plads.

LÆS HELE HISTORIEN I DECEMBERUDGAVEN AF FISK & FRI!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This