– Vejrskifte med regn og lavtryk trak tankerne hen på noget laksefiskeri, så i går eftermiddag måtte jeg afsted, skriver Troels Holstein Kaa til Fisk & Fri. – Jeg var taget på Lystfiskerforeningen AROS’ nye fiskevand ved Gudenåen lige vest for Ulstrup. Første træk foregik med flydeline, intermediate spids og en hitch-agtig lille flue til åen sprit klare vand. Efter en halv time piftede en modfisker fra det stykke jeg lige havde fisket af – han havde fået laks på og kunne lande en flot fisk på 92 cm. Efter lidt snak og lidt gode råd samt tips på tværs af åen, skiftede jeg line til en synke tip og en let belastet flue. Jeg måtte jo i gang igen. I denne sæson har jeg landet laks for flere andre og bevidst fisket samme stræk i troen på, at laksen aldrig står alene. I andre lande ser man laksen stå tæt i elvene, selv på de lige stykker, så hvorfor ikke herhjemme.
– Jeg gik 50 meter opstrøms for at fiske tilbage igen, ned over området hvor modfiskeren havde fået laks i håbet om, at teorien gav pote. Modfiskeren ville fiske med, så vi gik og snakkede – jeg med flue og ham med reje. Efter 10 kast blev fluen taget hårdt i indsvinget til egen side. Det var et kontant hug efterfulgt af rusk og tumult i overfladen. Jeg var straks klar over, at det var en god laks og skød den hurtigt til en meter. Efter en tung men rolig fight kunne jeg i andet forsøg lande den med fast et halegreb. Fisken målte 101 cm og var i god stand. Så var der jubel igen ved åen – for anden gang på en time. Mens vi snakker lidt om dagens lakseheld, er der endnu en modfisker der får laks på krogen og efter lidt tid kunne de også lande en flot laks. Det må vi kalde laksebonanza!
Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This