– Traditionen tro er det ved at være special-ørredtid i de danske ørredsøer, da vandet og vejret bliver koldere, fortæller Rasmus Wølck. – Det er perfekte forhold de skarptandede special arter, og forleden var ingen undtagelse: Efter arbejde trak fiskefeberen for meget i mig, så og afsted til mit lokale vand det gik.

– Hos Tusågård Put and Take har de egentlig sat special-ørreder hele året, men de har været meget svære at få til at hugge. Jeg havde i løbet af turen fået en fin regnbue på 7,69 kilo og nogle smukke mindre tigerørreder i 2,5 kg klassen på Fidusen Slim, men så satte regnen ind, og jeg søgte ly i et af de shelters, der er ved søen – og her lagde jeg min taktik om; nu skulle der fiskes dybere og langsommere.

– Jeg skiftede derfor til en af de nye Bulldog In-line på 4 gram i farverne orange/grøn, og snart kunne fiskeriet begynde igen, efter regnen var stoppet. Jeg gik ned i den dybere ende af søen og kastede ud, hvorefter jeg lod gennemløberen dale helt ned til bunden, og først her begyndte inspinningen.

– Efter omtrent 30 minutters fiskeri uden kontakt skete der endeligt noget. Pludselig kom der nogle meget forsigtige nap efterfulgt af et lille nyk. Et spin-stop aktiverede ørreden, der var efter, og med det samme mærkede jeg et hårdt hug, hvorefter en tung fight begyndte. Jeg vidste med det samme, at det ikke var en regnbue, jeg havde for enden, da tigerørreder fighter tungt, og man har tit svært ved af flytte dem fra bunden.

– Efter noget tovtrækkeri overgav dem store tigerørred sig dog, hvorefter jeg kunne nette den sikkert, da min Bulldog Inline var totalt inhaleret. Nu skulle der tages billeder – og mange billeder, for denne tigerørred var udover sin længde også ekstrem godt bygget. Med denne fantastiske fisk på 4,63 kg var jeg mere ind tilfreds med mit fiskeri denne dag, så jeg stoppede noget før mit kort udløb, da mine nerver sad for langt ude på tøjet efter denne fede oplevelse.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This