vejle

2. weekend i april, vil hundredvis af mænd og enkelte kvinder, finde deres fiskegrej frem, iklæde sig praktisk tøj, tjekke at deres waders stadig er tætte og begive sig til den skønne Vejle fjords kyster for, at deltage i Danmarks smukkeste fiskekonkurrence.

I over 50 år har folk kappedes om, at lande den største havørred og vinde flotte præmier. Ligeledes har konkurrencen også været en indikator for hvordan ørredbestanden trives i Vejle fjord. I 2016 Jubilæumskonkurrencen, blev der landet 27 ørreder, hvilket var en lille fremgang i forhold til forrige år. I år håber vi, at tendensen fortsætter, så vi kan dele flere præmier ud til de dygtige fiskere.

I året 1967, blev den første officielle ørreddagskonkurrence afholdt i Vejle fjord. Siden da har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, som arrangeres af den lokale fiske klub Saltvandsfiskeren Vejle.

Konkurrencen, som strækker sig fra fredag den 7. april, kl. 15:00, til søndag den 9. april kl. 14:00, er ikke kun en konkurrence for den dygtige og heldige lystfisker, men det er også en konkurrence, hvor der trækkes lod om fine præmier, blandt alle dem, som har tilmeldt sig inden den 1. april.

Yderligere arrangeres der løbende over weekenden lotteri, fiskedam med mere, med mange skønne og flotte præmier, som er sponseret af lokale forretningsdrivende og fiskerirelaterede virksomheder fra hele landet.

Saltvandsfiskeren Vejle ville ikke have kunne klare dette arrangement, uden en uvurderlig støtte fra sponsere over hele landet.

I år har denne støtte og opbakning gjort, at vi kan præsenter præmier, for en samlet sum af 140.000 kr.  Klubben håber, at alle disse flotte præmier vil trække rigtig mange lystfiskere til konkurrencen, hvor de også i år vil kræse om fiskerne lørdag middag med gratis frisk grillet pølser.

Overskuddet fra arrangementet går ubeskåret Vejle Fjords ørredfond, som uddeler midler til projekter, der kan være med til at støtte fiskebestanden i Vejle fjord. Sådanne projekter kunne for et eksempel være genopretning af vandløb, så der sikres gode gyde pladser for fjordens havørreder.

Saltvandsfiskeren Vejle er en klub, som værner om vores smukke fjord og håber på at rigtig mange vil støtte op om Denmarks smukkeste fiske konkurrence.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This