– Min kammerat og jeg var taget til Vegen Å ved Holstebro klokken 10:00 mandag morgen efter bækørreder, fortæller Marcus Sig Larsen. – Vi var spændte på at fiske lidt efter bækørreder, eftersom der havde været fiskestop i 10 dage i å systemet pga varmen. Jeg gik med min UL-stang med mit Daiwa Ninja hjul, og efter vi havde fisket noget vand af uden at have mærket nogen bækørreder, besluttede vi at fiske tilbage igen. Jeg valgte at skifte til en størrelse 2 spinner fra Savage Gear.

– Vi gik hen til et lille spot, som vi havde fisket lidt på i 20 minutter forinden. Jeg tog et par kast opstrøms, mens min kammerat fiskede ved siden af mig nedstrøms.  På tredje kast, da spinneren rammer vandet, siger min kammerat “Jeg tror altså den spinner er lidt for stor til bækørreder”. Og ja – så skete det uvirkelige: En havørred tog spinneren, og så startede fighten. Mine arme og ben begyndte at ryste, da jeg godt viste, at ingen vil tro på, at så stor en havørred vil gå i Vegen Å, som ikke er dybere end man kan se bunden.

– I ren og skær adrenalinrus besluttede jeg mig for at hoppe i vandet for at have en chance for at få den på land. For med min lille stang og den tynde line, troede jeg aldrig, at det ville kunne lade sig gøre, men jeg vil gøre alt jeg kunne for at prøve. Efter lidt tid begyndte jeg at kunne få den til at nærme sig mig, mens jeg stod klar med nettet. Pludselig bød chancen sig, og jeg fik nettet stille bag den samt løftet den på land. Det var en flot havørred på 82 cm og 6.350 kg. Jeg var i chok. Det er den vildeste oplevelse, jeg nogensinde har haft i mit fiskeliv. Og en oplevelse der nok ikke vil gentage sig foreløbig.

 

Hvidovres Sport

 

Havørreden fra Vegen Å huggede på en lille spinner.

Havørreden fra Vegen Å huggede på en lille spinner.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This