Finn Dahlin med sin utroligt flotte Varde Å-laks på 14 kilo. Fisken huggede på en dybt fisket FC spinner.27.04.10. VARDE Å har leveret nogle exceptionelt flotte fangster den seneste tid, og der er ingen indikationer på, at fiskeriet ikke skulle fortsætte. Fra Finn Dahlin har vi netop modtaget en dugfrisk rapport, der vidner om, at der endnu er fisk i åen. Finn fortæller, at d.20.april bliver en dag han sent vil glemme.

– Jeg købte mig et dagkort til Varde Å, inspireret af Stig og Karstens oplevelser dagen før, og startede oppe ved Y’et og fiskede ned gennem skovens svært tilgængelige huller. Pludselig fik jeg et ordenlig tag i spinneren – her er der vist liv! …og nu blev pulsen høj! Gad vide, om den ville hugge igen? Bare fem kast senere kom så hugget. Blytungt – det var vist en af de store! Jeg havde kun kort plads at fighte på, på grund af en spærring af et gammelt træ ude i åen. Den måtte for alt i verden bare ikke gå derned, så jeg holdt den benhårdt. Heldigvis var den godt kroget, så selvom det var hektisk i starten, fik den ikke lov at stikke af sted nedefter, heller ikke selvom den gerne ville. 15-20 min senere kunne jeg kane den ind for fødderne, med det sædvanlige plask, skvulp, vand i waders, mudder over det hele, fiskehjul og stang begravet i sand og smat osv. til følge. Både den og jeg lignede noget, der var løgn bagefter. Men op kom den, og efter en grundig skyldning i åens vand (os begge to) kunne jeg rigtigt beundre denne pragtfulde blanke fisk. Hold da kæft, hvor er jeg en glad mand: En hanlaks 108 cm og 14,0 kg – sikke en tyksak. WOW!!! Det er jo helt vildt. Det er nok ikke sidste gang, jeg under mig selv et dagkort til Varde Å, runder Finn sin beretning af.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This