Foto: Lars Johannessen Glad borgmester for Helsingør Benedikte Kiær, havnechef Jesper Schrøder og akvariechef for Øresundsakvariet Jens P. Jeppesen viser området hvor det nye vandlaboratorium skal ligge flankeret af forventningsfulde 7S Scienceklassen fra Fredensborg Skole. Det nye Vandlaboratorium vil bl.a. kunne tilbyde helt nye undervisningsforløb specielt til Scienceklasser på Sjælland.

Foto: Lars Johannessen. Glad borgmester for Helsingør Benedikte Kiær, havnechef Jesper Schrøder og akvariechef for Øresundsakvariet Jens P. Jeppesen viser området hvor det nye vandlaboratorium skal ligge flankeret af forventningsfulde 7S Scienceklassen fra Fredensborg Skole. Det nye Vandlaboratorium vil bl.a. kunne tilbyde helt nye undervisningsforløb specielt til Scienceklasser på Sjælland.

Nyt 352 kvm vandlaboratorium ved Øresundsakvariet i Helsingør vil øge interessen for Øresunds forunderlige liv. Vandlaboratoriet åbner i foråret 2018, og Nordea-fonden støtter med 3 millioner kr.
19. april 2017

Oplev dyrelivet i Øresund tæt på
Prøv at fange en rødspætte, snør en strandkrabbe og lav dit eget akvarium? Hvorfor er det strømfyldte Øresund så fyldt med liv? Nyt Vandlaboratorium på Nordhavnen i Helsingør og tæt på Øresundsakvariets udstilling vil fra foråret 2018 give besøgende en ekstraordinær oplevelse og forståelse for det unikke liv under overfladen i Øresund gennem leg, læring og unik formidling.

oresund-foto-2

Skitse visende det fremtidige nye Vandlaboratorium.

Stort ”lukket” oplevelsesbassin og åbent akvarium med fascinerende bundtyper og levesteder vil være tilgængeligt og gratis for alle, som vil fordybe sig i havets magi. Over sommeren 2018 og på udvalgte tidspunkter ved ferie og lignende vil naturvejledere fra Øresundsakvariet være tilstede og formidle om Øresunds unikke natur.

Havoplevelser og spændende formidling
På maven og igennem vandkikkerter kan den besøgende opleve de spændende undervandsverdener i Vandlaboratoriet og i ”havkister” på kanterne kan man finde materialer til at lave sin egen ”krabbefisker” og fange løs af Vandlaboratoriets mange strandkrabber. Guiderne fra Øresundsakvariet vil hele sommeren og ellers på udvalgte tidspunkter i resten af året assistere og formidle om livet i laboratoriet og Øresund.

Øresundsakvariets skibe lægger tæt op af Vandlaboratoriet og måske kan man være heldig at opleve at de kommer i land med spændende fisk, planter og andet fra Øresunds dyb og at de bliver vist frem på platformen i Vandlaboratoriet. Om aftenen, når mørket sænkes over havnen og Vandlaboratoriet, vil projektører blive tændt og bassinet og fisk og andre havdyr vil kunne ses svømme omkring i lyskeglerne.

Formidlingsplatformen i Vandlaboratoriet vil danne samlingspunkt og mødested i al den formidling som akvariets formidlere laver på havnen i Helsingør.

Styrker Helsingørs maritime fortælling

En af de vigtigste formål for Øresundsakvariet er at formidle det marine liv i danske og nordiske farvande med særligt fokus på Øresund til de ca. 50.000 gæster, der årligt besøger akvariet og det ny Vandlaboratorium udvider rammerne for, hvordan denne formidling kommer til at foregå i fremtiden.

”Vi vil med Vandlaboratoriet på en helt ny måde vise de besøgende på havnen og Øresundsakvariet det fantastiske liv i Øresund og de danske havområder generelt og vi vil inspirere til, hvordan man selv kan gå på opdagelse i havet. Det nyskabende Vandlaboratorium vil blive en vigtig brik i Øresundsakvariets fortsatte formidlingsmæssige udvikling og vi får mulighed for at lave enestående udendørs formidling af havet for de mange forskellige mennesker gæstende Helsingør,” siger Jens Peder Jeppesen, akvarie- og museumschef på Øresundsakvariet.

Nordea-fonden støtter projektet med ca. tre millioner kr.

”Øresundsakvariets Vandlaboratorium serverer oplevelsen af Øresunds fascinerende dyreliv helt tæt på. Det vil både styrke vores forståelse af den nære natur og bidrage til Helsingørs maritime fortælling. Med det nye tiltag, åbner Øresundsakvariet sig mod omverdenen på en ny måde,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden som støtter gode liv.

Flere besøgende til havnen og Helsingør

“Med Vandlaboratoriet og den nye promenade i Nordhavnen har Helsingør yderligere styrket sin position som en moderne og attraktiv turistdestination. Samtidig bliver stedet en fantastisk mulighed for alle, der bor omkring Øresund for at gå på opdagelse i den fantastiske og forunderlige liv, der findes i det hav vi til dagligt er omgivet af,” siger Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør.”

”Det ny Vandlaboratorium bliver et enestående aktiv for Helsingør og det vil ydermere give Nordhavnen mange nye besøgende der ellers ikke ville finde vej ned til havnen”, siger Jesper Schrøder, havnechef i Helsingør Havne.”

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This