– Jeg havde egentlig planlagt en eftermiddagstur på kysten, men da forholdene langt fra var optimale, måtte der laves om i planerne, fortæller Johnni Mogensen. – Jeg har ikke fisket målrettet efter store aborrer i mange år grundet mangelende interesse. Men lysten har været der igen, siden det tidlige efterår, og det er da også blevet til en del fine fisk.

– Vejret var vådt og gråt – og jeg havde kun nogle få timer at gøre godt med. Bevæbnet med min flådstang og en spand med 10 agnfisk begyndte jeg at affiske et område, som før har leveret store fisk, og der gik heller ikke mange minutter, før flådet stille men bestemt blev trukket under, og den første aborre var kroget. Det var en fin fisk på cirka 13-1400 gram. Fiskeriet fortsætter i nogle timer, og det bliver yderligere til tre fisk – alle i samme størrelse som den første.

– Blot få minutter inden det er tid til at pakke sammen og komme hjem til familien, dykker flåddet igen. Denne gang er der lidt mere vægt bag fisken, som tager nogle hidsige udløb og ihærdigt forsøger at komme ind i sivene. Det lykkedes at få landet fisken, som jeg anslår til at veje omkring 17-1800 gram, da jeg ikke har vægt med. Det var bare en super afslutning på nogle våde timer ved vandet.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This