Thomas 7,3 kilos ørred fra Køge Bugt - det er svært at forstille sig en havørred i bedre kondition.

Thomas 7,3 kilos ørred fra Køge Bugt – det er svært at forstille sig en havørred i bedre kondition.

Thomas Ryborg fra Frederiksberg har været på vandet med sin fiskekajak og det gav i den grad pote.

– I troen på at det tidlige forårsfiskeri allerede var startet, tog jeg en fridag med min Hobie Revolution fiskekajak, for at prøve en af mine yndlingspladser på den åbne kyst i Køge Bugt, fortæller Thomas til Fisk & Fri.

– Vandtemperaturen var bare 2 grader, så det var ikke helt nemt. Og da jeg ikke kunne finde områder med højere temperatur var jeg ved at give op.

Jeg fandt dog et mindre område med ca. 1m vand og lidt mørkere bund, hvor temperaturen havde sneget op på 3-4 grader. Og efter et par kast faldt hugget kun fem meter fra kajakken.

thomas2Vandet var stille og klart, så jeg kunne med det samme se at det var en stor fisk. Jeg havde regnet med kun at løbe ind i grønlændere og mindre havørreder, så jeg havde brugt en fluorocarbon med en brudstyrke på sølle 3,4 kg til mit bombarda-rig. Jeg kunne hurtigt se, at jeg ville tabe slaget og knække linen meget hurtigt hvis vi skulle ud i en længere fight med tovtrækkeri, og da havørreden endnu ikke havde fattet hvad den havde bidt på, fik jeg forsigtigt men hurtigt lirket den tæt på kajakken, hvor jeg med et snuptag fik den op i nettet. Nettet var dog næsten for småt, så den balancerede faretruende længe på netkanten, inden jeg havde den.

Nu gik den fuldstændig amok, og jeg blev dynget til med vand og løse skæl. Og efter hvad der føltes som over 50 slag med min alt for lille priest, gav den endelig op.

Jeg kunne nu måbende sidde og betragte den smukkeste og fedeste blanke overspringer jeg nogensinde har fanget. Jeg fik den efterfølgende kontrolvejet i Hvidovre Sport. Vægten landede på 7,3 kg. Længden var ”bare” 74cm og den målte 54cm om maven, slutter Thomas og tilføjer at sæsonen er startet!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This