Her til morges stævnede cirka 35 både ud fra Skagen Havn på vej mod på det område, hvor mange af de blåfinnede tun lige nu befinder sig i Skagerrak. Der ligger cirka 60 både klar til at fiske, men cirka halvdelen af dem har valgt at blive inde i dag, da det er ved at blæse op. Midt på dagen forventes cirka 10-12 m/s fra Sydøst, så her stopper fiskeriet nok for i dag.

På fotoet ovenfor ser du en flot 260 cm lang blåfinnet tun taget af skipper Bernhard Christensen på båden Hunter – sammen med Søren Jensen og Hans Hagerup. – Tunen snuppede vores agn, som var en makrel 20 mil nord for Skagen, fortæller de. – Den huggede 20 meter fra overfladen og 200 meter over havbunden. Det var virkelig en oplevelse, at mærke og se så voldsom og smuk en fisk! På billedet du ser ovenfor, har vi netop overleveret den til biologerne på mærkebåden efter halvanden times fight, hvorefter den blev forsynet med mærke og datalogger. Herefter blev den nænsomt sat tilbage i Skagerrak. En fantastisk fisk og en oplevelse, som vi aldrig glemmer, slutter de.

En anden af de både, der også fik fine fisk i går, var Anders Bjørn Wolf´s båd med, hvis fisk du ser nedenfor. Den blev fanget på makrel i 10 meters dybde. Fighttiden var 75 minutter. Fisken var 250 cm, og den vejede cirka 250 kg. Den blev tagget med stor succes, og svømmede rigtigt fint videre overvåget af flere både. Som gaster ombord var Mette Stenbroen, Søren Krog og Fritz Pedersen.

Som vejrudsigten ser ud lige nu, bliver der ikke fisket i morgen lørdag, men perioden søndag til onsdag ser lovende ud. Fiskeriet er planlagt til at skulle stoppe den 6 september – alt efter hvor mange tun, der er blevet mærket til den tid. Indtil videre blev der i går mærket 14-15 tun ud af de cirka 20-25 stk, som blev fanget og genudsat. Og så er der alle de mistede fisk og knækkede stænger…

Det er ikke kun i Skagerrak, at der er tun lige nu. Der er ligledes godt med tun andre steder længere inde i de indre farvande – blandt andet i Øresund, hvor der næsten dagligt spottes springende tun.

 

Tohatsu

 

Endnu en tun på vej op i mærkningsbåden for at blive tagget.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This