Som de foregående dage fortsætter tunfiskeriet, og DTU Aquas mærkningsprojekt, som lige nu løber af stablen i det nordlige Øresund. I går blev der taget 10 tun og her i dag er der landet 4-5 stykker forlyder det. Det betyder, at der siden starten af sidste etape er landet, mærket og genudsat små 30 tun op til omkring 280 centimeter. Alt i alt giver det i omegnen af små 130 tun ud af de cirka 200 tun, som det er målsætningen af mærke i år.

– Tirsdag havde jeg fået mulighed for at deltage i fiskeriet efter tun fra Gilleleje med den erfarne tunfisker Jimmie Johansen, lyder det fra Christian Durup. – Meldingerne om fisk på krogen begyndte allerede fra morgenstunden, så optimismen steg hurtigt. Efter middag løb linen af den ene af stængerne. De andre stænger blev ryddet, og en hård fight begyndte. Efter en time fik vi fisken ind til båden og sikret den, så den var klar til mærkningsbåden. Fisken blev målt til 254 cm og en estimeret vægt på 295 kilo.

– Lige nu ligger vi 4-5 mil NØ for Gilleleje, hvor vi ligger og driver med levende makreller som agn under flamingoflåd med 350 grams bærevægt. Vi fisker cirka fem meter nede over 20-22 meter vand, og kan nå cirka to drev ned over området dagligt, slutter han.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This