Så er første omgang af tunfiskeriet slut, og der er kommet en hel del fisk op at vende i de to mærkningsbåde fra Danmark og Sverige. – Vi sluttede vores fiskeri i fredags og endte med 48 mærkede og genudsatte tun op til 282 centimeter, fortæller Andreas Sundelöf fra SLU, der varetager de svenske mærkninger. – Der er en del flere danske tunfiskere, og de har været supereffektive i deres fiskeri, så de har fået en del flere fisk. Vi startede med at fiske ret østligt, men fik markant flere fisk, da vi bevægede os længere vestpå, mod de områder hvor danskerne har fisket. Lige nu er det ikke besluttet, hvorvidt vi skal fiske en anden runde i Øresund senere i september, men det vil blive besluttet inden for et par dage. De svenske tunfiskere har ingen kvote som de danske, så alt tunfiskeri i Sverige er catch & relase, slutter han.

Det forlyder, at de danske teams har mærket og genudsat cirka 136 tun, inden de stoppede mærkningsfiskeriet for et par dage siden, så der er et godt stykke op til de 200 danske mærkede tun, som skulle være målet for 2022. Lige nu fiskes der udelukkende efter kvotetun, som hjemtages, men den 24 september genoptages DTUs mærkningsfiskeri angiveligt med base i Helsingør.

For øjeblikket ligger 8-10 både ude for Gilleleje for at fiske kvotetun – og i går blev tunflaget hejst på en af dem: Vi har fået tilsendt dette fine billede af den nok senest hjemtagne kvotetun – hjembragt i Gilleleje (nedenfor). Foto:  Brian Lyck Jørgensen.

Foto øverst: SLU

 

Jans Lystfiskershop

 

Denne fine tun blev i går landet ved Gilleleje.

Denne fine tun blev i går landet ved Gilleleje.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This