Med starten af mærkningsfiskeriet, som officielt set er i dag, selvom bådene ikke kan komme ud, stopper kvotefiskeriet efter fisk, der skal hjemtages. Det er dog kun i en periode, for mellem fiskeriet i Skagerrak og det senere fiskeri ved Gilleleje i oktober, kommer der igen en periode, hvor der kan fiskes efter de resterende kvotetun, som kan hjemtages.

– Der er pt landet 7 kvotetun, fortæller Thomas Hjort Samuelsen fra båden ”Bluefin 2” til fiskogfri.dk. – Tre af dem blev landet i går af bådene ”Team Poulsen”, ”Veronica” og ”Johanne” fra Skagen. Jeg var selv så heldig at få lov til at fighte en af kvotetunene – en fisk på 244 centimeter og 270 kilo, der blev landet i søndags fra vores båd med Jess Wittus Hansen.

– Det var en helt fantastisk dag, hvor vi så massevis af tun – mindst 100 – springe rundt i overfladen. Og ikke nok med, at vi så tun; ude over havet så vi også både marsvin og spækhuggere. Det første stykke tid skete der dog ikke rigtig noget. Folk begyndt derfor at døse lidt hen på dækket, og så snart folk ombord faldt lidt hen, var der hele tiden nogen, som drillede lidt med at hive i bremsen for sjov – så alle for op og troede der var hug…

– Pludselig tikkede bremsen igen, og vi troede alle det var ”ulven kommer” tricket endnu en gang. Men så kiggede vi hen på Emil, der stod ved stængeren og grinede – ”Det var ikke mig”. Og så kan det ellers nok være, at der blev aktivitet, for fem sekunder senere flåde den voldesomme fisk for enden af linen 170 meter line ud i ét langt hvæsende udløb.

– Kort efter var jeg spændt for – og det tog to timer og et kvarter at få den halet i land. Fisken huggede 20 meter nede på en makrel under fisket under en ballon. Fisken blev aflivet og bragt på kølehus i Skagen. Her tog biologerne prøver af blandt andet ørestenene og indvoldene blev lagt på frys til senere undersøgelser af blandt andet maveindholdet. Hjertet blev pakket for sig – og der blev sågar taget tre analprøver, slutter Thomas, som også er en del af selve tunmærkningsprojektet.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

Sådan så der ud på dækket af Bluefin 2 da den store tun blev landet.

Sådan så der ud på dækket af Bluefin 2, da den store kvotetud til hjemtagning blev landet.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This