Der fiskes fortsat efter tun med DTU Aquas mærkningsprojekt i det nordlige Øresund, og i dag har der været cirka 30 både ude i området ud for Hornbæk-Gilleleje over dybt vand tæt på grænsen til svensk farvand.

Siden lørdag den 24. september har tunbådene være i gang med anden ombæring af Scandinavian Bluefin Marathon 2022, som foregår i det nordlige Øresund med base i Helsingør. Der er siden i lørdags angiveligt mærket næsten 40 tun i Øresund, hvilket betyder, at der fra dansk side er mærket i omegnen af 170 tun heri 2022. Hertil kommer de tun, der er mærket på den svenske side – nemlig 48. I dag har der været cirka 10 hookups, men vores kilde på enm af tunbådende ved ikke præcist hvor mange af disse, der rent faktisk er blevet mærket. Det er nemlig langt fra alle fightene, der ender med fisk til mærkningsbåden.

Det forlyder, at fiskeriet stopper her på søndag den 2. oktober og vejrudsigten er lidt tvivlsom for weekenden, så det bliver spændende, hvor mange flere tun der bliver landet her i 2022.

Du kan læse mere om resultaterne fra tunmærkningsprojektet her i denne artikel på fiskogfri.dk.

Arkivfoto: Mattias Jonsson, Team Virgo

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This