Grundet vejrforholdene har de danske tunfiskere, der skal leveret tun til DTU Aquas tunmærkningsprojekt, ikke haft mulighed for at komme i gang med fiskeriet som planlagt. Men – alt tyder på, at de gæve tunfiskere kan komme ud i morgen, hvis vejret stadig arter sig, som det ser ud lige nu.

– Præcis hvad der kommer til at ske, det ved vi mere om til skippermødet, der afholdes i dag klokken 16, fortæller Sune Andersen, som fisker sammen med Kim Finne i hans båd – sammen med Claus Møller Sørensen.

– Vores plan er at starte med at sejle lidt rundt for at spotte nogle tunstimer. Herefter står den på trolling med makrel som agn – og når vi forhåbentlig får pejlet os mere præcist ind på fiskene, er det planen at fiske stationært oven på tunflokkene. Det foregår ved, at vi firer en makrel agnet på en modhageløs cirkelkrog str.10/0 for enden af et 200 lbs fluorocarbon forfang ned i den rette dybde – og så ellers monterer en ballon på linen, der dels holder agnen i den ønskede dybde – og dels fungerer som et flåd. Vi glæder os virkelig meget til at komme i gang med fiskeriet, slutter han.

Er du selv en af dem, der fisker tun den kommende tid, så hører vi meget gerne om dine oplevelser og fangster her på fiskogfri.dk – send os en mail på jb@fiskogfri.dk eller kontakt redaktionen på 30 70 02 36.

Foto: Nicolai Damsgaard Ditlefsen

 

Forshaga Akademin

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This