Klaus Vestergaard med sin yderst velproportionerede havørred fra Øresund. Fisken, der vejede 6,95 kilo fordelt på bare 74,5 centimeter, blev taget på 18 meters dybde under trollingfiskeri.

28.3.2011 – ENDELIGT blev det Klaus Vestergaards tur til at være heldig på Øresund. Klaus, der er bosat i Nivå på Nordsjælland, skulle egentlig have været på geddetur til Gudenåen lørdag den 26. marts, men afbud fra andre deltagere medførte, at turen blev aflyst. I stedet tog Klaus derfor imod et tilbud fra sin havfiskemakker, Jens Blom, om at komme på Øresund i hans båd for at trolle efter havørred.

– Vi mødtes i Rungsted Havn ved rampen klokken 6.30 om morgen og 10 minutter efter var vi i fuld fart på vej mod Stengrunden tæt på Sverige, fortæller Klaus i sin rapport til Fisk & Fri. – Lidt i otte havde vi alle stænger igang, og allerede klokken 8.05 blev klemmen udløst på min nederste downriggerstang, der fiskede i en dybde på 18 meter over 25 meters dybde. Jeg tog stang, en og der fulgte straks et meget langt og kraftfuldt udløb. Jeg var lynhurtigt klar over, at dette ikke bare var en god torsk eller en mindre havørred, men noget sølvskinnende med en vis tyngde. Jens hjalp med at få de andre stænger op, mens jeg koncentrerede mig om fighten, der trods nogle lange udløb var relativt rolig. Fisken fulgte omsider med mod båden, og lidt gummiarm nåede da også at indfinde sig, da jeg så den første gang. Der var dog heldigvis ikke den store dramatik over landingen, som Jens klarede med sit store net. Årsagen til den relativt nemme landing mener jeg skal findes i det forhold, at havørreden var godt kroget i både over og undermund, hvilket gør at den ikke kan åbne munden og bruge gællerne, som normalt, fortsætter Klaus.

– Oppe i båden blev havørreden vejet til 6,95 kilo, hvilket med en længde på kun 74,5 centimeter giver en konditionsfaktor på hele 1,72! En tromletyk sildeæder af en havørred, der tilmed var ny PR fra båd, slutter en meget glad Klaus.

Med til historien hører, at den store havørred var hele 48 centimeter omkring maven, havde to store sild i maven og blev fanget på et Piratblink i Schlüter-farve (grøn-gul med hvid bagside).

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This