I den indre Østersø ligger en stor del af trollingfiskerne brakke på grund af is i havnene, hvor bådende ligger. Sådan er det også i Lithauen, hvor der faktisk er en del trollingfiskere. En af dem – Andrej Fokin – fik dog en fantastisk laks inden hans båd frøs inde.

– Fisken, der er min største trollinglaks her i Lithauen, vejede 15,1 kilo. Den huggede på 38 meters dybde blot 1,5 meter nede i vandsøjlen på et trollingblink. Fisken kæmpede virkelig godt, og det tog i omegnen af en time at få den flotte fisk ind til båden – og i nettet. Men i nettet kom dem – og det kan jeg stadig leve højt på, nu hvor det er svært at komme ud, slutter han.

De fleste danske trollingfisksere ligger også pt brak på grund af is i havnene – og det gælder næsten hele landet.

– Det er måske godt det samme, for det er også svært at fiske effektivt og sikkert, når der er dagsfrost, siger den bornholmske trollingekspert Per Sjøstrøm. – Når alt iser til, så er det ikke blot svært at bruge grejet ordenligt – man risikerer også farlig overisning på båden, og skal der sejles igennem isflager, risikerer man også at ødelægge sine transducermontager mm, hvilket kan blive en dyr omgang. Som det ser ud lige nu, går der nok mindst et par uger inden situationen ændrer sig, slutter han.

 

Hvidovre Sport

 

Såsan ser der ud i mange havne - her på Bornholm. Foto: Per Sjøstrøm. Øverst ses Andrej Fokin med sin flotte 15 kilos laks fra den lithauiske del af Østersøen - fanget liget inden isen lukkede havnene.

Sådan ser der ud i mange havne – her på Bornholm. Foto: Per Sjøstrøm. Øverst ses Andrej Fokin med sin flotte 15 kilos laks fra den lithauiske del af Østersøen – fanget liget inden isen lukkede havnene.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This