Kim Hansen med en skøn bornholmerlaks på 14,2 der huggede på en Big Ed i Grøn/gul/grøn m. glow. LAKSEFISKERIET er godt i gang på Bornholm.

– Efter 2 meget sløje dage med kun en mindre laks, skulle taktikken ændres på den sidste mulige fiskedag inden vinden ville tage til, og lukke for et muligt fiskeri, de næste mange dage, skriver Kim Wittenborn Hansen fra Sønderborg om sin trollingtur til Bornholm kort før jul.

– På opfordring fra en af de lokale trolling-fiskere, skulle der fiskes højere i vandet. Og ingen flasher/dodgere… Så jeg riggede om til ren blink og kun to stænger på hver riggerne, som fiskede højt i vandet. Kursen blev samt mod Graven, selvom der var store bølger på nordspidsen af øen. Den sidste stang på downrigger blev sat i 30 fod. Jeg ville til at sætte en sideplanner på, da hjulet på den stang jeg lige havde sat, gik helt amok. Jeg vidste med det samme at dette var en rigtig god fisk.

– De 3 andre stænger kom hurtig op i båden. Og jeg kunne nu starte med at fighte fisken… Efter en halv time, med flere udløb inde ved båden, var laksen klar til at blive nettet…. Og sikke en fisk. Jeg var sikker på at kæresten ikke kunne nette denne fisk… Den var for tung. Så da fisken var ved at være træt, fortalte jeg hende at hun snart ville få stangen fra mig, også skulle hun "bare" trække i stangen alt hun kunne…

Ø jeblikket kom, hun fik lynhurtigt stangen. Jeg tog nettet. Da hun hev alt hun kunne, gled fiske perfekt i nettet…

Sikke en dejlig oplevelse, som vi i fællesskab kunne nyde, slutter Kim.

    Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This