Coronakrisen påvirker i høj grad det tyske trollingfiskeri, hvilket er en af årsagerne til, at de danskere, der tager turen hele vejen over til den tyske side af Østersøen ved Rügen, har relativt god plads at boltre sig på:

– Covid-19 krisen har også haft vidt rækkende konsekvenser for det tyske lystfiskeri, fortæller den tyske biolog og småbådsfisker Sven Hille. – I Schleswig-Holsten har alle havne således været lukket ned I de sidste fire uger, og lystfartøjer herfra må ikke længere sejle på Østersøen. Lokale lystfiskere i Mecklenburg og det vestlige Pommern må dog stadig fiske I området på trods af de mange lukkede havne, men folk fra det øvrige Tyskland må ikke tage ud at fiske på Østersøen. På trods af det gode fiskeri lige nu ved Rügen, er der derfor relativt få både i området – og en del af dem er danske.

– De områder, der fisker bedst lige nu hernede, er især det dybe område lige under trafiksepareringszonen, fortsætter han. – De fleste både, som fisker her, får to-tre laks om dagen – ofte med fisk i området omkring de magiske 15 kilo. Selv har jeg fået rigtig godt med fisk på mine favorit blink fra Danish Lures som fx Nasty Boy´s i skrappe farver.

Overalt gælder de generelle regler for at begrænse smitten. Der må således maksimalt være to fiskere ombord på hver båd, men lad os håbe, at corona-krisen snart er overstået, så vi snart kan dele vores hyggelige fællesskab på trollingbådene, som vi plejer. Glædelig påske, slutter den tyske småbådsfisker Sven Hille. 

 

Nordic Outrdoor Show 2022 Fredericia

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This