– Fiskeriet efter laks på den kæmpestore svenske sø Vättern er super godt lige nu, og der er helt usædvanlig mange fisk, lyder det fra den trollingfiskeren Johan Abelsson. – Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at jeg ikke har oplevet noget lignende med flere fangstbare laks de sidste 25 år. Og – ud over det, så er fiskeriet efter både ørred og rødding også helt i top samtidig. De bedste agn er 5-7 centimeter lange woblere i grønlige farver, løjer, VK flashers og små Tomic i perlemor.

– På trods af det kolde vejr, så er vandtemperaturen alligevel helt oppe mellen 6-7 grader+, og jeg tror, at fiskeriet kommer til at være godt helt hen til midten af februar både med udgangshavn fra Granvik, Karlsborg, Hästholmen og Gränna. Forleden fik vi over 15 fisk med fem laks op til 7 kg. Her i blandt var der en rødding på 4,3 kg og nogle fine ørreder.

Johan Abelsson laver også guidede ture, og du kan eksempelvis kontakte ham via johan@abelfishing.com booke ham via hans facebook her. Lige nu kan du fx booke den 16-17-18-19- 27-28-29 og 30 januar. Herefter flytter han båden til Simrishamn, hvor han fisker efter laks i Østersøen.

 

Friluftsland

 

Rødding som denne er der mange af på Vättern

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This