Laksen på andenpladsen blev ligesom vinderlaksen fanget af en bornholmer: Thomas Christensen og farmand Johnny fra Allinge fangede tre laks i konkurrencen – to små på 3-4 kg og denne basse på 17,99 kg – altså kun sølle 70 gram lettere end vinderfisken.

MAN SKAL NOK VÆRE LIDT AF EN KNARVORN SÆRLING, hvis man skal finde noget at brokke sig over i forbindelse med sidste uges 5. udgave af TV2/Bornholms trollingkonkurrence i Tejn, men selvfølgelig er der sikkert enkelte brokkehoveder, der kan finde på klager over vejret eller for meget fiskeri i fjernsynet. For alle andre var det imidlertid endnu en gang en festlig, folkelig og fornøjelig begivenhed – ikke bare for de deltagende trollingfiskere, men for hele Tejn og selv det fjerneste opland. Vejret drillede en smule, så torsdag måtte aflyses og fredagens start gik sent, men til gengæld blev dagen forlænget fredag eftermiddag og en meget tidlig start om lørdagen sikrede tilstrækkelige fisketimer. Arrangørernes beslutning om at skyde indvejning fredag aften fra det normale sluttidspunkt kl. 19 til kl. 20 demonstrerede, at TV2/Bornholm faktisk har lært at tage mere hensyn til de deltagende fiskere end til tv-produktionen. Det gav – til glæde for især de tilrejsende lystfiskere – en times mere fisketid, mens tv-udsendelsen så blev en anelse amputeret, fordi resultaterne den aften ikke kunne opgøres i tide. En klar prioritering til fordel for deltagerne i forhold til tv-produktionen. Det var flot.

Som kompensation for den aflyste dag indførte arrangørerne "Lang lørdag" – og lang var den med start kl. 05. Dette gav mulighed for hele 11 timers fiskeri, hvis man orkede det. Men det var et godt signal at sende til fremtidige deltagere i et arrangement, som forhåbentligt gentages i de kommende år. Hatten af for arrangørerne af Trolling Master Bornholm, medarbejderne på Tejn Havn og alle de frivillige ildsjæle! Alle resultater kan sammen med en masse herlige billeder ses på TV2/Bornholms hjemmeside, http://www.tv2bornholm.dk/trolling, – og lokalpatrioter kan glæde sig over, at de to største laks blev fanget af bornholmere, så den største del af præmiesummen blev på øen.

De tre største laks:

1. Vinderlaksen i 2009 på 18,06 kg blev fightet hjem af Martin Bønneløkke Petersen på Hans Henrik Reinewalds båd Sunrider. Det vat teamets eneste laks i konkurrencen, men sikken én! Værdifuld i mere end en betydning.

2. Thomas Christensen – 17,99 kg

3. Allan Petersen, Næstved – 15,86 kg.

Bedste båd blev med 8 laks svenske Myspappa med Magnus Frii som skipper.

Bedste nation blev Sverige foran Danmark og med Norge på tredjepladsen.

Fisk & Fris egen Poul Stadler fangede 4 laks (27 kg) om fredagen og to fisk (8 kg) om lørdagen, men desværre kunne ingen af de to sidstnævnte fisk indvejes, fordi den største af dem var en havørred og den mindste kun målte 61,5 cm, hvilket var ½ cm under konkurrencemålet.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This