– Mig og min onkel var taget til Storåen lørdag d. 9 maj for 7. gang i år, i jagten på forårslaksen, fortæller Andreas Holm Andersen. – På en af de tidligere ture mistede jeg to laks inden for en time, så jeg håbede på, at den næste blev hængende.

– Vi startede på en af de gode pladser, hvor vi før har fået laks her om foråret. Her fiskede vi stykket stille og roligt igennem med ekstra koncentration på de pladser, hvor vi ved, at der plejer at stå fisk. Da jeg nåede til den sidste plads lige opstrøms et stemmeværk, kastede jeg fluen til modsatte bred. Da min flue havde landet, så jeg at jeg stod ovenpå min skydeline nede i mudderet. Så jeg begyndte at vaske mudderet af min skydeline, og lige da jeg begyndte at fiske fluen aktivt igen, var den svunget lige over midten.

– Da jeg lavede det første lille nyk i fluen, blev stangen blev nærmest rykket ud af hånden på mig. Herefter blev det lidt hektisk, da fisken begyndte at tage udløb ned mod stemmeværket. Switchstangen blev presset til det maksimale, og det lykkedes at få fisken vendt. Herefter gik den stille og roligt nede foran med enkelte små udløb til modsatte brink. Efter 10 minutters fight gled den stille roligt ind over netrammen i første forsøg, og der lød et højt jubelråb. Fisken blev målt til 87 centimeter og vejede 6 kilo, slutter han.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This