– Efter i flere år at have forsøgt at planlægge en tur ned til Hollland for at fiske efter mega-aborrer lykkedes det endelig i år at få 3 dage i kalenderen med Luc Coppens og Toon Van Ham, fortæller Thomas Petersen Eldor – manden bag Westin. – Den helt store joker med fiskeriet i de store søer i Holland er vejret, da det oftest blæser, hvilket besværliggør fiskeriet i store dele af året. Men – af en eller anden grund, så vejrudsigten fantastisk ud for de tre dages, som vi havde valgt.

– Efter at have samlet Daniel Nilsson op i Amsterdam, gik turen først til Hellevoetsluis, hvor Daniel skulle fiske de kommende dage med Frallan og Bedemanden samt herefter til Oude Tonge, hvor jeg skulle bo de kommende dage.

– Den første dag med Luc startede med, at han efter nogle kast krogede en stor aborre på en CreCraw 6,5cm fisket med på et Carolina rig med 14gr tungsten bullet weight, og efter en kort fight landede vi turens første store aborre på 47cm 2,5kg. Det var en helt utrolig flot fisk, som hurtigt blev genudsat. Efter yderlige et par aborrer krogede jeg en tung fisk, der blev ved med at gå dybt, og da vi endelig fik fisken i nettet, var der ingen tvivl om, at jeg lige havde fanget en ny PB på 47cm og 2,4kg. Efter et par fotos og lykønskninger blev den hurtigt genudsat, og snart var jeg igen klar til at fiske videre.

– I næste kast tog en tung fisk min CreCrew, og efter en kort fight kunne en kæmpe aborre glide ind over net rammen. Den var 51cm og 2,7kg, så jublen ville ingen ende tage, da jeg kunne genudsætte min anden PB i to kast. Efter at have prøvet nogle spots, hvor det blandt andet lykkedes Luc at overliste den fedeste 97cm gedde, jeg nogen sinde har set på en Jerkbite 9cm MR, ankom vi nu til et nyt spot, som Luc havde i gemmerne. Og her kom jeg til at opleve noget, som jeg selv ikke i min vildeste fantasi havde drømt om: På 7-8 kast krogede og landede jeg tre aborrer over 50cm med de to største på 51cm og 3,1kg samt 51cm 3,2kg. Det var og er stadig helt uvirkeligt, men jeg er selvfølgelig meget taknemlig for at have oplevet dette drømmefiskeri. Resten af dagen fangede vi yderlige et par aborrer samt nogle mindre sandarter.

– På andendagen – efter oplevelserne på den første fiskedag med Luc – var det nu tid til en fiskedag med Toon, som de seneste år har vist sig som en af de dygtigste predator fiskere i Europa – til trods for hans kun 23år. Jeg må sige, at med alt hans energi kan det være svært at følge med, og da han havde fanget tre fisk over 50cm med den største på 52cm, var det tid til Belgiske specialiteter med et turbokalorieindhold, hvilket kun gav ham mere blod på tanden. Dagen sluttede med, at jeg til sidst lykkedes med at overliste en 47cm fisk – og udover det, var det Toon, der styrede showet.

– De sidste par dages fantastiske fiskeoplevelser var nu så småt ved at bundfælde sig, da Luc og jeg afslappet sejlede ud af havnen for at fiske den sidste dag. Luc fangede to aborrer på 47cm, og jeg var så heldig at fange en tung en på 47cm og 2,5kg, inden turen gik hjemover til Danmark.

– Jeg vil gerne også benytte lejligheden til at takke alle de fantastiske Westin drenge, som jeg mødte på denne tur, for deres support til Westin brandet gennem de sidste mange år. Keep up the good work and let the big fish keep coming. 80% af aborrerne fangede vi på Crecraw 6,5/8,5cm – og resten på JerkBite MR 9cm samt Nedworm 9cm. Stangen var en Westin W10 T&C 23gr, der er outstanding til dette fiskeri, hvor der kræves en supersensitiv og ekstrem hurtig klinge. Linen var W10, W6 og W3, slutter han.

 

Hvidovre Sport

 

3,1 kilo solide striber til Thomas Petersen fra Westin. Øverst Thomas Petersen med sin fantastiske 3,2 kilos aborre fra Holland. Gigantaborren huggede på en Westin Crecraw.

                                       3,1 kilo solide striber til Thomas Petersen fra Westin. Øverst er han med sin fantastiske 3,2 kilos aborre fra Holland. Gigantaborren huggede på en Westin Crecraw.

 

80 % af de store aborrer på turen faldt for dette lille softbait - Westins krebseimitation Crecraw

80 % af de store aborrer på turen faldt for dette lille softbait – Westins krebseimitation Crecraw

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This