– I går aftes tog jeg traditionen tro på en martstur efter forårsbebuderen, bedre kendt som stenbideren, fortæller Mark Hemmingsen. – Efter at have søgt mit normale stenbider hot-spot igennem, måtte jeg sande, at der ikke var nogle store flotte knaldrøde stenbider hanner i sigte. Men på min rundtur, så jeg, ligesom året før, en del små stenbidere.

– Sidste år havde jeg forgæves forsøgt mig efter de små banditter, som dog viste sig at være mega lyssky. Af denne grund, lå det heller ikke lige for, at jeg skulle forsøge mig efter dem på denne tur, men da der ikke var nogle store individer, og jeg ikke ønskede at ende min fisketur som en nultur, løb jeg retur til bilen og hentede min isfiskestang. Desværre var jeg løbet tør for små tanagokroge, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt, som den dedikerede artsfisker jeg er, men…

– Da jeg havde rodet lidt rundt i mit grej, fandt jeg en lille boks, med Varivas tørfluekroge i str. 30. Spørgsmålet var nu blot, om disse var små nok til de små stenbider munde, og dernæst om jeg ville kunne komme tæt nok på dem uden at de ville blive skræmt af mit lys. Efter lidt søgen, hvor jeg med min lyskegle fik skræmt et par af de små stenbidere, fandt jeg et eksemplar, der holdte til ved et nedsunkent reb begroet med muslinger, og den lille tørfluekrog blev agnet med lidt mysis. For ikke at skræmme stenbideren, blev pandelampens lys nedjusteret til minimum lysstyrke, og det lille stykke mysis langsomt listet ned i nærheden af den lille stenbider. Fisken flyttede sig lidt, men var det mon agnen den var interesseret i? – Tja, det var agnen, for nu flyttede stenbideren sig hurtigt væk fra rebet, og min line fulgte med. Efter et lille tilslag med isfiskestangen, kunne en lille nuttet stenbider løftes sikkert op i min hånd. Yes, mission stenbider, var nu en succes for tredje år i streg!

– Herfra fik jeg taget et par fotos, og op i min fotoboks med rigeligt vand, kom stenbideren. Jeg fortsatte nu fiskeriet lidt endnu og efter yderligere en times fiskeri, kunne jeg gøre status med 6 søde små stenbidere i forskellige farvenuancer. Efter lidt flere fotos, fik de alle friheden igen, så de forhåbentligt kan være med til at fremtidssikre vores bestand af stenbidere.

 

Tohatsu

 

Seks små stenbidere på denne størrelse blev det til for Mark Henningsen, da han tog ud på sin traditionsrige forårstur.

Seks små stenbidere på denne størrelse blev det til for Mark Henningsen, da han tog ud på sin traditionsrige forårstur.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This