– I sidste uge landede mine længe ventede trollingstænger, og med weekendens vejrudsigt i mente var planen oprindeligt, at Østersøens laks skulle have haft et skud, fortæller Tue Blaxekær. – Men planer har det med at ændre sig, så i stedet for ”laksejagt” og gårsdagens fejlslagne tur i Køge Bugt skulle mine nye Rhino Trolling Wizards og Rhino Trolling Power Wizards stå deres prøve i det sydlige Øresund.

– Der gik ikke mere end 10 minutter efter stængerne var sat før, en af de nederste stænger huggende indikerede, at en fisk havde taget blinket, fortsætter han. – Da klemmen ikke blev udløst af hugget, regnede jeg med, at der blot var tale om en lille torsk eller mindre havørred. Men efter at have udløst klemmen med et kontant ryk i stangen, blev jeg dog hurtigt klar over, at fisken ikke var så lille som først antaget. Efter et par minutters fight gik fisken tungt og dybt lige under båden. Selvom der er tale om en relativ let trollingstang på 8 – 12 pund, havde klingen, som er af massiv carbon absolut ingen problemer med at pumpe torsken til overfladen. Mit førstehåndsindtryk er, at der er tale om en stang som arbejder fantastisk i hele klingen, og den virker til at have overskud til at takle langt større fisk, end den ”lille” 5 kilos Øresundstorsk, som blev debutfisken.

– Torsken blev fanget på en Rhino Trout Killer i farven Copper Blue Dolphin. Ud af dagens 10 trollingfangede torsk blev de 6 fanget på netop dette blink. Af de resterende torsk blev de 3 fanget på en Trout Killer i farven beluga. Den sidste snuppede en ukendt trollingske. På trods af, at jeg fiskede med flere stænger i overfladen, så vi ikke så meget som skyggen af hverken hornfisk eller havørred, men hvad gør det, når man på en fire timers smuttur i sundet kan nå at fange 10 torsk på trolling samt et par stykker på almindeligt pirkefiskeri, slutter Tue.

 

Hvidovre Sport

 

Torsk på trolling

En af dagens trollingfangede torsk.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This