– Det er længe siden, at vi har fisket med Muddi, men der var lige plads til os på en 12 timers tur forleden, fortæller Jesper Smed Nielsen. – Vi gik til køjs under dæk klokken 22, og stod op klokken seks, så jeg kunne lige nå at hente friskt morgenbrød hos købmanden, inden vi sejlede. Og så var det ellers bare med at komme afsted. Vejret var fornuftigt med udsigt til at blive bedre, og det holdt heldigvis.

– Da skipper Birger Lundsgaard Jørgensen dyttede for første gang med hornet, var vi på et sultent vrag, og det resulterede i at min sidemand, der var tysker, satte tre sæt dernede med det samme. Det lærer man af, skulle man tro, men han fortsatte hele dagen! Der kom lidt torsk, og jeg fik en lange, men de væltede ikke ligefrem op, så det var snart med at komme videre til et nyt sted. Her gik det bedre, og der kom fisk op hele vejen rundt, men min sidemand satte endnu et sæt.

– Herefter førte Birger os videre på bølgen blå, og på den næste plads gik det vildt til, for vi ramte lige ned i en kæmpe bunke torsk – og de var hugvillige. Det væltede op med fisk i 2 til 4 kilos klassen, og man nåede knapt bunden, så var der to og flere gange tre fisk på. Vi fik derfor hurtigt godt med frisk fisk i kassen, og vi rensede fisk hver gang vi flyttede samt fik is på, så de var helt friske, da vi var færdige på dagen!

– Nå – men de stak af, så måtte vi søge efter fisk andre steder, og sådan gik resten af dagen med et super fiskeri. Pia Pedersen og jeg endte hver med en kasse blandet fisk med lange, torsk, mørksej og makrel, så det må være godkendt! Da der blev ringet af, riggede vi grejet af og gik under dæk for at sove. Der var trods alt 350 km hjem.

Du kan se torskene flokkes om taklet på denne undervandsvideo.

 

Grejshoppen

 

Torsk blev det taget masser af på turen med Muddi

Torsk blev det taget masser af på turen med Muddi.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This