– Jeg havde besluttet mig får at prøve noget nyt – og det var at tage på Det Gule Rev fra Hirtshals med M/S Ostsee Star, fortæller Jesper Smed. – Vi ankom klokken 21 ved skibet, hvor vi blev modtaget og anvist kahyt, som var en fin topersoners med håndvask og køjesenge. Vi fik dog hver sin, da der kun var fem, som skulle overnatte.

– Kokken fire om morgenen var der afgang, og de andre var mødt op i nattens løb, mens vi sov. Da klokken var 05.15 vågnede jeg ved duften af nystegt bacon, og så var det ellers bare ud af køjen, i tøjet og op at hilse på de andre, hvor den lækreste morgenbuffet stod og ventede. Der var både bacon, røræg, morgenbrød, pålæg – og alt hvad hjertet begærer. Stemningen var derfor høj, mens turen gik mod det første fiskested. Vejret var perfekt, og man kunne nærmest spejle sig i overfladen, fordi der var så stille.

– Da skipper Jens trykkede på hornet gik jagten, og det tog kun et øjeblik, før de første fisk kom på dæk, Det var fine torsk i 2-4 kilos klassen samt lidt mørksej og makrel. Da første stop var forbi efter cirka 30 minutter, havde Pia Pedersen og jeg en halv baljefuld med15 fisk. Næste stop var dog knapt så godt. Fiskene var der, men der var ingen strøm, så dem med det tunge grej og de store pirke havde svært ved at lokke fiskene til at hugge. Pia og jeg selv kastefiskede og fik flere fisk i baljen.

– Jeg fiskede hele dagen med pirke på 80 til 150 gram, og det virkede som sagt rigtigt godt. På et tidspunkt prøvede jeg med medefiskeri, og det gav to langer samt en pæn torsk, men igen lå vi næsten stille, hvilket gjorde det svært. Vi flyttede lidt rundt, og som dagen gik, fik Pia og jeg hver en kasse fuld af blandede fisk. Selv fik jeg dagens største torsk på 5,2 kilo. Jeg kan kun anbefale at tage et kastesæt med, for på stille dage som denne, giver det flere fisk, at man affisker et større område med det lidt lettere grej, slutter han.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This