– For snart halvandet år siden flyttede vi ind i en lejlighed tæt på Nyhavn, og siden har jeg været fast besluttet på, at der skulle fanges masser af torsk og havørred i havnen, fortælle Morten Helstrup Østergaard. – Det er ikke blevet til så mange ture som planlagt, da fødsel af vores søn samt arbejde har fyldt en del. Så da min kæreste foreslog, at vi gik en tur med barnevognen tænkte jeg, at det kunne være en god mulighed for at få et par hurtige kast. Min kæreste var dog skuffet, da hun så oppakningen, og at der kun var én stang. Så jeg måtte en tur i kælderen og hente en stang mere.

– Efter en hyggelig tur igennem Nyhavn med passende afstand til de få andre, der befandt sig der, nåede vi frem til havnen. Som den fødte gentleman jeg er, riggede jeg selvfølgelig min kærestes stang til først. Min oprindelig plan var, at vi skulle fiske med jigs, men da jeg åbnede grejboksen, lå der et sort blink fra sidste havørredtur på kysten og gjorde sig til. Så det kom på min kærestes stang. Trods en lidt rusten kasteteknik, da hendes eneste erfaring er fra sidste sommers kanotur, kom det første kast afsted.

– Blinket fik lov at synke til bunden, og derefter blev der halet stille og roligt ind. Jeg vendte mig om for at tjekke til vores søn (læs: åbne min øl), og rigge min egen stang til. Min kæreste mente, at der var noget galt, da hun ikke rigtigt kunne mærke blinkets vægt. Inden jeg nåede at kigge, sagde hun, at nu trak det godt den anden vej. Da jeg kiggede op, kunne jeg se stangen var bukket, og det ruskede godt i stangspidsen.

– Så nu fik hun den klassiske instruks med at holde stram line, og holde fisken fra stolperne i vandet. Det forløb også rigtigt fint, og efter kort tid kunne vi se den hvide bug komme tættere på. Da jeg ikke havde forventet det store held på den korte tur, var der selvfølgelig ikke medbragt net, men det lykkedes at få monsteret på 45 cm, som min kæreste døbte den, løftet sikkert på land. Efter hurtig aflivning kunne vi glæde os over min kærestes første torsk nogensinde, og så endda i første kast. Så nu stod den på Fish and Chips til aftensmad – selvfølgelig med kold hvidvin på siden. Og det smagte fortræffeligt!

– Den eneste udfordring er, at jeg stadigvæk ikke har fanget min første torsk i havnen endnu. Så mon ikke der bliver tid til lidt flere ture i den nære fremtid, så jeg forhåbentligt kan udligne. Eller nok mere sandsynligt komme yderligere bagud, slutter han.

 

Hvidovre Sport

 

 

torsk i havnen

Resultatet af dagens fiskeri i Københavns Havn.

 

Fiskeri i Københavns Havn

Familiehygge med barnevogn og fiskestang i Københavns Havn.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This