Årets første tur med lystfiskerforeningen Det Rustne Blink er som så meget andet blevet skubbet foran os gennem januar og februar, men da kutterne begyndte at sejle igen, så tog vi os sammen og fik booket en torsketur med det gode skib Fyrholm. Sådan lyder det fra Johan Flyvbjerg. – Vi stævnede ud fra Svanemølleværket søndag morgen og satte kursen mod Taarbæk Rev. Der var fisk på første plads, og meldingen var hurtigt, at flere af fiskene var fyldt med børsteorm. 

– Vi forsøgte at tilpasse endegrejet til denne situation, men fladfiskeforfang med gummiorme blev lidt for bakset at stå med på kastesiden, så de fleste skiftede om til slanke blink og jigs i 40-60 grams klassen, hvilket gav fint med fisk hele båden rundt. Da vi kom ud på 9-10 meters dybde fik jeg dagens første fisk på 2,5 kg, og da den kom op gylpede den en halvfordærvet krabbe op.   

– Efter en times fiskeri skulle der ske noget nyt. Med tanke på krabben fra tidligere monterede jeg en lille flødekaramel/olivengrøn-farvet Westin Crecraw UV craw på et rødt 60 grams jighoved og kastede ud. Jiggen gik til bunds, jeg strammede op og pludselig var der tung fisk i den anden ende. Efter nogle minutters fight kom fisken på dæk. Den var 73 cm lang og vejede 3,5 kg. samt var den største på kutteren den dag. Da jeg fjernede UV craw’en fra fiskens mund sad der halvvejs nede i halsen en stor rød krabbe – samt hook, line, and sinker!

 

Forshaga Akademin

 

Et rødt jighoved med en CreCraw for enden er ren guf for krabbeædende torsk.

Et rødt jighoved med en CreCraw for enden er ren guf for krabbeædende torsk.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This