– Klokken 04:00 holdt Victor klar på P-pladsen, hvorefter turen gik til det sydlige Stevns for at teste nye UL-agn, fortæller Dan Christiansen fra DC Lures. – Velankommet til pladsen kunne vi se, at forholdene var gode, og vi fik da også hurtigt et par småfisk i solopgangen. Derefter døde fiskeriet ud, for vandet var for klart, og vinden gjorde ikke noget godt for os. Vi valgte derfor at køre til Møn for at teste nogle tungere blink – en beslutning vi ikke kom til at fortryde…

– På Møn var vandet grumset, så langt som øjet rakte, og der var en del ålegræs, som besværliggjorde at teste blinkene. Efter mange timers fiskeri, hvor adskillige pladser var besøgt i jagten på det perfekte grumsede vand og fiskbare forhold, fandt vi endelig en plads med gang i vandet, hvor både strøm, bølger og svævende partikler gav fornyet optimisme.

– Jeg stod på spidsen af et rev med den nye Knægten Slim i 25 gram, og Viktor stod bagved mig og affiskede revets sider med en 17 grams model, da fisken nærmest rev stangen ud af mine hænder. Jeg vendte mig om og råbte til Viktor: – DEN ER STOR! I samme sekund sprang dyret fri af vandet, og så skal jeg ellers love for, at den tog ved! Efter noget tid, hvor den tog 30-40 meter udløb adskillige gange, og jeg kun fik 10 meter tilbage ved hvert udløb, vendte fisken. Nu kom den med fuld fart imod os, og det lykkedes os at bremse den på siden af  revet, hvorefter Viktor og jeg ellers måtte bakke baglæns i utallige tætte cirkler med fisken 1 meter fra stang spidsen. Den var fuldstændig umulig at presse til overfladen, selvom jeg til tider pressede stangen til bristepunktet. Eller kort fortalt: Fisken styrede showet totalt! 

– Til sidst lykkedes det at få nettet ned til fisken uden den stak af, og da den gled ind i nettet eksploderede vi i jubel. Euforien påvirkede desværre både video og fotos, da vi havde travlt, for denne hanfisk skulle ud igen. Derfor blev den målt i nettet og den var ikke under 85 cm. Vi estimerede den til at veje i omegnen af de 8 kilo. Turen sluttede kort efter solnedgang, og vi glæder os over, at vi måske ser fisken til el fiskeriet oppe i Køge Å med Køge SF. Knæk og bræk alle sammen, slutter han.

Der sker iøvrigt mange spændende ting hos DC Lures lige nu, men det løfter vi sløret for her på fiskogfri.dk den 1. oktober.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

Victor genudsætter Dan Christiansens fantastiske 85 centimeters havørred, der huggede p

Victor genudsætter Dan Christiansens fantastiske 85 centimeters havørred, der huggede på Knægten Slim. Øverst ses Dan himself.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This