– Mig og min kammerat Tobias havde aftalt, at vi skulle have et par overnatninger efter karper her i påsken, så vi tog afsted til søen, hvor vi skulle være de næste par dage, fortæller Mathias Lindquist. – Vi havde pakket let, så vi skulle ikke ha´ noget fest måltid. Den stod på toast og nudler, for det kan vi sagtens leve af i lang tid, så længe vi bare er ved vandet.

– Vi ankom til søen sidst på eftermiddagen og fik valgt os en plads, fortsætter han. På denne plads fisker vi på langdistancen, og derfor havde vi taget gummibåd med for at kunne komme ud til pladserne. Vi fik lagt taklerne ud på plads, og så var vi egentligt klar til en karpe.

– Der var ikke den helt store aktivitet ved søen, da vandtemperaturen endnu ikke er så høj. Efter et par brasner fik min makker Tobias den første karpe ved 23.00 tiden. Vi åndede lettede op, nu hvor turens første karpe var i hus. Han fik lagt taklet tilbage ud på pladsen, og vi gik i seng. Tidligt på morgenen blev jeg vækket af min bidmelder, og jeg var sikker på, at det var en karpe, så jeg fløj ud til stængerne for at gøre modhug. Men – da jeg tog stangen, var der til min overraskelse ikke noget, der fightede igen, og det viste sig at være endnu en brasen.

– Jeg fik lagt taklet ud igen og smuttede tilbage under soveposen. Da vi stod op nogle timer senere, var der det fineste solskins vejr, og vi sad ude og nød solen det meste af dagen, hvor der ikke rigtig skete noget. Engang hen ad ved en 17-18 tiden besluttede vi os for at lægge taklerne om, så de var klar til endnu en nat.

– Det blev lige så stille mørkt. Vi fik lavet en toast og hoppede under soveposen, men ved midnats tid blev vi vækket af bidmelderen igen, og vi fløj ud. Jeg fik kroget fisken og kunne godt mærke, at det ikke var en brasen denne gang…

– Den fulgte dog pænt med ind, og der var ikke den vilde fight i karpen, da vandet stadigvæk er koldt. Den kom sikkert i nettet, og vi fik sat kameragearet op samt taget billeder og vejet den. Skælkarpen, der vejede 11 kilo, blev hurtigt genudsat slutter Mathias og tilføjer, at fisken blev fanget på en fodring at NG Squid med en hvid 15 mm Coconut Milk Pop Up fra Proline fisket på et klassisk Blow Back Rig.

Har du også været ude at lufte karpefstængerne, så lad os høre og se hvad du har fanget her på fiskogfri.dk. Send os din rapport til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Friluftsland udsalg

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This