– Det er ikke altid lige let at fange en multe, men i lørdags lykkedes det mig at fange to multer på samme dag. Det er flere år siden jeg har gjort det. Sådan lyder det fra kysteksperten Henning Trier, der i snart en del år nu har jagftet multer med stor succes, selv om der er blevet noget længere mellem snapsene de sidste par år.

– Jeg så en stime multer med det samme, da jeg kom til pladsen, hvorefter jeg på bedste indianermaner listede mig over til området. Men – det var nærmest som om, at multerne havde en 6. sans,og det lykkedes mig at skræmme dem, hvorefter de straks sprintede væk, som om jeg havde kastet dynamit efter dem. Heldigvis var der en stime mere 200 meter længere nede af kysten. Her lykkedes det, at præsentere et lille stykke brød, som en af multerne heldigvis resolut forgreb sig på. Efter en fornem fight kom den sikkert på land. Resten af stimen var selvfølgelig svømmet til multeland, og der var ingen fisk at spotte.

– En times tid senere kogte vandet som ud af det blå af multer. Jeg skiftede spinnestangen ud med min klasse 6 fluestang og lagde en str. 10 grøn hævner midt i stimen. I tredje kast sagde det BOM, og endnu et eksprestog gav den gas. Efter nogle lange udløb, der ville have kunnet gøre en bonefish misundelig, kom den sikkert på land – og blev genudsat. Jeg vejede kun den ene fisk som var 2,8 kg – den anden var i samme størrelse.

 

Jans Lystfiskershop

 

Dagens ande multe faldt for Den Grønne Hævner fisket på en str. 10 enkeltkrog.

Dagens ande multe faldt for Den Grønne Hævner fisket på en str. 10 enkeltkrog.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This