Det er hornfisk som denne, der skal fanges i Roskilde Fjord d. 17. og 21. maj. 15.05.09 – ROSKILDE OMEGNS LYTSFISKERKLUB (ROLK) inviterer alle på fisketur efter hornfisk søndag den 17. maj ved Boelund nord for Risø, og den 21. maj arrangerer Lystfiskerhjørnet også konkurrence efter de langnæbbede i fjorden.

Søndag den 17. maj er Lystfiskeriets dag i Danmark og det fejres over hele landet med en række forskellige arrangementer, som alle og enhver kan deltage i.

Lystfiskeriets dag er blevet en tilbagevendende begivenhed arrangeret af Danmarks Sportsfiskerforbund, hvor en række af foreninger og klubber, kommer af huse for at lave arrangementer, hvor familien Danmark kan afprøve forskellige former for lystfiskeri. ROLK deltager naturligvis også på Lystfiskeriets dag og hvad er mere naturligt at fiske efter end hornfisk. Dem er der højsæson for netop nu og der vil være rigtig gode chancer for at fange nogle af disse sjove og velsmagende fisk.

Fisketuren foregår på Boelund, det er den halvø, der ligger som en knold, høj ø, ude i fjorden lige nord for Risø. Man mødes på søndag kl. 10.00 på parkeringspladsen, der ligger ved hovedvejen ud for Boelund og går derfra ud til vandet.

Skulle der være nogen, der kommer senere, kan man bare selv gå ud på ydersiden af Boelund, hvor Michael Larsen fra ROLK vil være og han giver gerne instruktion i, hvordan man får hornfiskene på krogen. ROLK tager lidt ekstra fiskestænger med således at det bliver muligt at låne. Det bedste er dog hvis man selv har en stang med. Arrangementet slutter kl. 15.00, men dem som bliver bidt af at fiske er naturligvis velkommen til selv at fiske videre. Det vil være muligt at læse mere om Lystfiskeriets dag og de forskellige arrangementer på hjemmesiden www.lystfiskerietsdag.dk.

Nærmere oplysninger om arrangementet eller Fiskeskolen kan fås hos Michael Larsen på telefon 2246 2764.

KRISTI HIMMELFARTSDAG d.21maj fra klokken 7:00 til 13:00 skal der igen fiskes hornfisk i Roskilde fjord til den helt store guldmedalje. Det er Lystfiskerhjørnet i Roskilde, som står for fjordkonkurrencen, og deltagerkort kan købes i forretningen i Algade, eller på Vikingeskibsmuseets østvendte parkering på selve konkurrencedagen.

Der vil være præmier til de fire største hornfisk og til den største havørred. Den samlede præmiesum lyder på omkring 5000kr, så hvis man for alvor tror på sine gene evner (eller sit held), kan det sagtens betale sig at spendere hundrede kroner på et deltagerbevis. Og uanset hvad er man garanteret tre blink fra arrangørerne til en værdi af cirka 90kr, når man tilmelder sig.

Indvejningen finder sted på Vikingsskibsmuseets østlige parkeringsplads, og alle fisk skal være indvejet inden kl.13:00 – ellers er man automatisk dømt ude af konkurrencen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This