– Dagen startede kl. 03, hvor turen ned til vandet gik stille roligt med en kop kaffe og brød. På vejen tog jeg ned til en bette havn for at finde de store fjordrejer til dagens fiskeri, fortæller Thor F. Jensen. – 30 min senere ramte jeg den første plads kl. 04. Den plejer at give godt, når der er lavvandet, og ganske rigtigt var der liv at se i overfladen. Allerede inden jeg havde taget det første kast, var der pæne trykbølger inde over det lave vand, så humøret var højt, inden det første kast.

– Jeg fisker med levende fjordrejer på et fire meter langt forfang bag en flydende bombarda, og der var en del fisk. Jeg fik 13 fisk på de første 13 kast, hvor størrelsen lå fra 39 til 47 cm, men jeg havde jo set større fisk. Og ganske rigtigt – nummer 17 havde solid vægt bag sig. Den gav nogle vilde udløb på det lave vand, og 10 minutter senere kunne jeg forsigtigt få den i nettet og se, hvor bred samt fed den var.

– Jeg fik taget et par hurtige billeder af fisken, der vejede 5,2 kilo – og så skulle jeg da se, om der var flere i den kaliber… Og det var der: Jeg tabte to på 3-4 kilo, men så døde fiskeriet også ud. Men – jeg havde en anden plads i tankerne, som også giver godt med lav vandstand. Jeg fik derfor hurtigt pakket sammen og ramte den anden plads kl. 09. Her var der også lidt fisk, men de var lidt mere spredt ud på pladsen. Jeg så ingen store fisk i overfladen, men kl. 12 faldt det helt store hug. Jeg kunne hurtigt mærke, at det var en god fisk, men de første 5 minutter gik den bare stille og roligt 20-30 meter ude, indtil den lige var inde og vende, hvor jeg lige så, hvor stor den var.

Så brød helvede løs, og jeg så den først igen 20 minutter senere. Der var mange nervepirrende øjeblikke, hvor man kunne mærke linen kysse lidt sten, men jeg vandt heldigvis til sidst. Jeg må indrømme, at man fangede lige sig selv i at lave en jubel dans, da den var kommet i nettet, slutter han. Og det kan man jo godt forstå, for havørreden vejede 7,6 kilo. Ialt blev det til 20 havørreder den dag ved Limfjordens bredder.

 

Kystblink Harald Nyborg

 

5,2 kilo sølv til Thor F. Jensen

Her kan du se fisken på 5,2 kilo. Den store på 7,6 ses øverst i nyheden.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This