– I 2019 fik jeg det, der skulle vise sig at være den bedste gave i anledning af min 40 års fødselsdag, fortæller Ib Andersen til Fisk & Fri. – Gaven var fra min svoger og hans hustru, og det var en guidet tur i Gudenåen med forplejning en hel dag! Min svoger har fisket laks i mange år, og han ville tage mig med. Jeg har altid fisket OK meget, men aldrig efter de store flotte laks, så jeg var meget spændt på turen, som var i september. Og da der pludselig sprang en laks på 5-6 kilo fri af vandet lige foran mig den dag, var jeg totalt solgt. Min svoger – Jan – mistede en laks den dag, og adrenalinen i min krop var ikke til at stoppe.

– Jeg var, den følgende måned (oktober), så heldig at få to fine efterårslaks 5,9 og 4,5 kg på samme dag, og det var en mega fed følelse. Siden da har jeg da fået en del efterårslaks, men det er jo slet ikke det samme som en blank laks i foråret! Tre lange forår skulle der gå med masser af timer ved åen – uden det mindste nap…

– Men så skete det her i det fjerde år ved åen, og jeg skal da bare love for, at der er kommet godt gang i den. Som man siger så betaler ihærdighed sig – selvfølgelig kombineret med lidt held. Og bum så var den – eller det vil sige de – der: I år har jeg været afsted tre gange og fået blanklaks på 2. og 3. tur. Den 5. marts lagde jeg ud med en på 6,52 kilo og 86 cm ved Langå. Den var lidt dovn pga. det kolde vand, men okay den skulle bare ind, og min svoger Jan sørgede for en perfekt landing.

– Og så her forleden skete det igen ved Bjerringbro med en blank laks på 7,5 kilo og 91 cm. Vandet var blevet lidt varmere, så den her var meget stærkere og ville gerne bestemme. Jeg kunne også med fulde nyde kampen denne gang, da skuldrene var blevet sænket efter den første fangst. Igen var Jan svoger på pletten med perfekt landing – tak til ham.

– Begge fiskene blev taget på blink, slutter han og tilføjer at fiskene skal tilmeldes Kinetic Fiskecup 2023. Læs mere om Kinetic Fiskecup 2023 her.

 

Tohatsu

 

Kinetic Fiskecup 2023

 

 

To forårslaks på to ture i træk til Ib Andersen. Det er ikke sp ringe endda!

To forårslaks på to ture i træk til Ib Andersen. Det er ikke så ringe endda!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This