Hos fishing-worldrecords.com samler man på oplysninger om gigantfisk fra hele verden – og nogle af de mest spektakulære fisk, man har fået støvet op i 2019, er blandt andet disse to imponerende fangster:

Den 30 juli fangede Richard Johnson, der er product manager Prologic, en gigantisk black carp, da han var i Kina for at teste nogle produkter. Søen, der står i forbindelse med en større flod, som er influeret af tidevand, huser nogle ekstremt store fisk. Ud over to storfisk på 130 og 140 centimeter, fangede han en potentiel ny verdensrekord på 174 centimeter. Direktøren for det lokale museum kom forbi og målte fisken, men da vægten kun gik op til 70 kilo måtte man estimere den til at veje cirka 85 kilo. Lokale lystfiskere har efter sigende fanget denne imponerende art op til 72,5 kilo og 180 centimeter.

En anden fisk på 174 centimeter blev engang fanget af en erhvervsfisker og den vejede 106 kilo. Dette monster blev fanget i Gold Cow Reservoir tæt på Nanjing i Kina. Den største nogensinde er på 109 kilo fra Jiangsu provinsen – også i Kina. Arten findes også i Japan.

Striped Pikecarp

Justin Kuek med sin fantastiske striped pikecarp på cirka 20 kilo.

Striped pikecarp er en anden spændende endemisk art fra Laos. På en tur i junglen fangede Justin Kuek en fantastisk fisk på cirka 20 kilo, som dog hverken blev vejet eller fotograferet. Det står dog klart, at denne fisk er langt større end nogen man tidligere har set fotos af – og fishing-worldrecords.com estimerer den til en længde på cirka 120 centimeter og altså i omegnen af 20 kilo. Fangeren ønsker at hemmeligholde fangststedet, men det skønnes, at den kommer fra enten Nam Ngum eller the Nam Theun floden. Arten kan blive helt op mod 70-100 kilo, men ingen af disse store fisk er fanget af lystfiskere. Arten migrerer i tørtiden fra januar til februar, men fiskens frie bevægelser er hindret af dæmninger. Fiskearten regnes derfor som truet.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This