Startskuddet ved TMB 2014

Startskuddet ved TMB 2014

Trollingmaster Bornholm 2014 er i gang i det bedst tænkelige vejr. Der er 331 både tilmeldt men afbud fra en båd, så det var 330 forventningsfulde småbåde der onsdag kl. 12:00 stævnede ud af Tejn Havn.

Der er så mange både at starten må deles op i 2 grupper – store både og mindre både. TV2 var på pletten som sædvanlig, men denne gang med deres nyhedshelikopter. Mange både sejlede nord på. De sidste dages testfiskeri har givet fisk på 18 kg. og næsten 20 kg, så forventningerne til dagens fiskeri var store.


30 minutter fra starten var der melding over radioen om første laks over 10 kg. Her skal man tænke på at der er sejlet 15-20 minutter og så skal der bruges tid til at sætte stængerne og ikke mindst fighte med fisken.

Meldingerne om fisk kom løbende over hele dagen. TV2´s reportage båd som fisk & fri’s fotograf var med på var rundt til flere både der havde fået laks. En båd havde fået hug og endnu ikke fået fisken ind, da vi ankom. Der havde mandskabet allerede kæmpet med laksen i 40 minutter. Der gik yderligere 25 minutter før fisken kom i nettet og krogen slap fisken. En flot stærk laks på 10+.

Dagen startede flot, men hen på eftermiddagen kom der havgus der nedsatte sigtbarheden til godt 100 meter. Det var dog ikke alle områder der var plaget af denne tåge.

laks-angrebet-af-sælDet mest bemærkelsesværdige var et svensk hold Team Roger med Roger Larsson der havde fået hug er en god laks. Pludselig blev fisken udsædvanlig tung og der kom i overfladen en stor sæl til syne med laksen i munden. Mandskabet på båden fik skræmt sælen med råb og skrig, så den slap laksen, men halvdelen af fisken er ikke egnet til spisefisk. Der er store problemer med sæler, der spiser torsk og laks.

Det mest specielle ved fisker er vægten af det der var tilbage. Som jubilæums år er der præmie på 10.000 kr til den laks der præcis vejer 10,000 kg. Denne laks vejede 10 kg og 10 gram, så havde sælen nappet 10 gram mere, ville det pludselig være en meget værdifuld fisk. Der var ingen laks på dag 1 der ramte de magiske 10,000, men et par fisk der var meget få gram fra.

Ved aftenens afslutning i værftsbygningen i Tejn havn var der en del 10 års jubilarer, der blev hyldet.

Til trods for at der kun må indvejes 4 fisk pr. båd og mindstemålet er sat op fra 60 til 75 cm blev der indvejet 311 laks. Det gav noget kø til aftenens indvejning, så der arbejdes på at udvide de 3 vægte til 4 eller 5.

Største fisk blev taget af en fynbo Jakob Aasgaard fra Nyborg på 17,965 kg og han fører konkurrencen og kan se frem. Mindste fisk i top 10 er på 13,250kg.

Traditionelt plejer specielt svenskerne at være dygtige fiskere der er rigt repræsenteret på podiet hver aften, men efter dag 1 var der kun en svensker blandt top 10 fiskene. Resten af fiskerne var danskere.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This