GUTTERNE FRA ONDFISK.DK er på den igen. For kort tid siden bragte vi en historie om deres tur til den svenske Skærgård (se mere her), og nu har de været ude efter gedderne i deres mere hjemlige vande.

Sidste mandag (1. juni) var vi taget ud til et af vores fiskevande, for at sunde os lidt over skærgårdsturen, med både jerkbaitstængerne og vores UL spinnestænger, i håb om at der var kommet gang i aborrerne og om at der stadig var gang i gedderne, skriver Thomas Wang. – Vi startede dagen med det helt lette grej, hvor vi nærmest jagtede en aborrestime rundt i søen. Vi kunne tydeligt følge dem, da de jagtede små fisk op i overfladen så vandet næsten var helt levende. Det var nu ganske underholdende så længe det varede og det kastede da 8 pæne aborre af sig med den største på 610 gram.

Ronnie Bull med en fin dansk gedde. Bagefter tog vi jerkbait stængerne i brug og efter ca. 10 kast fik Ronnie Bull et godt hug af en gedde som kæmpede fantastisk. Oppe i båden kunne vi veje og måle dagens først gedde til 5,6kg og 93cm, god start. I løbet af dagen blev vi ved med at skifte mellem jerkbaitgrejet og det ultra lette grej, målrettet efter gedder. Man kan sige meget, men det giver altså en super underholdningsværdi at fange gedder over 2kg på en ultra let spinnestang, for du har jo ingen chance for at styre dem på nogen måde. Så at se Ronnie stå og fighte en gedde på 3,8kg på det lette grej, var en fornøjelse og den blev bare ved med at tage udløb, mens Ronnie knap nok kunne gøre særlig meget ved det. Da vi begge to efterhånden er blevet meget tro over for vores jerkbaitstænger, vendte vi tilbage til dette fiskeri og det gav virkelig pote midt på eftermiddagen.

9,9 kilo – så kommer man da vist ikke meget tættere på de magiske ti kilo! Jeg havde næsten lige skiftet til en synkende Buster Jerk i mørke farver og pludselig mærker jeg et ordentlig sug i min stang og siger til Ronnie, den er go den her, rigtig god. Den tager nogle lange og seje udløb og holder sig ude af syne. Da vi ser den første gang, kan vi tydeligt se at det er en kæmpe. Efter nogle vilde og nervepirrende udløb kommer den helt ind til båden for første gang og Ronnie sig klar til at tage fat i nakken på den, for at kunne styre den, men den er for bred over nakken til at han kan får fat og med det samme han rør fisken, stikker den af igen. Den blev ved med at fighte helt fantastisk og jeg blev helt ør i armen af det til sidst, men det gør jo bare oplevelsen endnu mere fed. Endelig var fisken inde ved båden igen og Ronnie fik med et solidt gællegreb fisken ombord.

Sikke en gedde, målebåndet viste 113cm og vægten stoppede på 9,9kg, så meget tættere på de +10kg kommer man da vidst ikke, og så en juni gedde. Da turen sluttede, havde vi landet 8 aborre og 21 gedder i alt. En super fisketur på en varm sommerdag. Alle fiskene blev selvfølgelig nænsomt genudsat, slutter Thomas.

Vi siger mange tak for rapporten.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This